Παιδιά: Βουτιά στα βιβλία

Το Μικρό Μαύρο Ψάρι 

Behrangi Samad, από τις εκδόσεις Λιβάνη

Το Μικρό Μαύρο Ψάρι µπορεί να είναι µικρό, έχει όµως µεγάλα ερωτήµατα για τον κόσµο και είναι αποφασισµένο να βρει τις απαντήσεις σε αυτά. Ενώ όλα τα άλλα ψάρια στο ρεύµα ακολουθούν το ένα το άλλο, φοβισµένα µπροστά στο διαφορετικό, το Μικρό Μαύρο Ψάρι κολυµπά πέρα από το ρεύµα για να ανακαλύψει τον κόσµο. Στην περιπέτειά του βλέπει πολλά θαυµάσια και όµορφα πράγµατα, αντιµετωπίζει κινδύνους και τελικά συναντά την απόλυτη πρόκληση… Μια ιστορία για τις προκλήσεις της ζωής και για όσους τολµούν να κάνουν αυτό που προστάζει η καρδιά τους.


Στο βιβλίο του Samad Behrangi το Μικρό Μαύρο Ψάρι, που ζει σε ένα ρεύµα, διψά για κάτι διαφορετικό. Έτσι, ξεκινάει να ανακαλύψει τον κόσµο σ’ ένα ταξίδι αφύπνισης. Στην πορεία το ταξίδι αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από απλή περιπέτεια: Είναι το µονοπάτι που οδηγεί στη σοφία, στο θάρρος, στην ευαισθητοποίηση και στη µελέτη περίπλοκων κοινωνικών σχέσεων. Πρόκειται για ένα βήµα έξω από τα όρια µιας εγωκεντρικής ζωής, µε παιδαγωγική αξία, καθώς δείχνει την πορεία προς την ελευθερία, την ισότητα και τη δικαιοσύνη.

Ένα βιβλίο για µικρούς και µεγάλους αναγνώστες. Αυτή η υπέροχη ιστορία µπορεί να µας εµπνεύσει και να µας ενθαρρύνει να ονειρευόµαστε και να σκεφτόµαστε θετικά. Η αναζήτηση και η εκπλήρωση των στόχων µας αποτελούν βασική ανάγκη στη ζωή µας.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΓΟΥ, από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η Μέρι είναι ένα κορίτσι που δεν αγαπάει το διάβασμα. Όταν η μαμά της της λέει «Σχολείο όβερ», πηδάει από χαρά. Αγαπάει, όμως, πολύ τη μουσική και το μέτρημα. Με τον αγαπημένο της μετρονόμο μετράει όχι μόνο μουσικά μέτρα, χρόνους, τέταρτα, όγδοα, ρυθμούς, παύσεις και διαστήματα. Αλλά και ονόματα, καβγάδες, παράδοξα, πρωτόγνωρα, πανωλεθρίες. Και μαζί θριάμβους και θαύματα…

Η μυθιστορηματική βιογραφία της Μαρίας Κάλλας, της κορυφαίας φωνής του εικοστού αιώνα στον χώρο του λυρικού θεάτρου.

Γιόγκα για παιδιά

LORENA PAJALUNGA, από τις εκδόσεις Πεδίο

Όταν η γιόγκα γίνεται παιχνίδι, τότε η ηρεμία, η αυτοπεποίθηση, η ενδυνάμωση του σώματος και η συγκέντρωση της προσοχής είναι μόνο μερικά από τα οφέλη των παιδιών που έρχονται σε επαφή με τη γιόγκα από μικρή ηλικία.

Σε αυτό το πρωτότυπο και καινοτόμο βιβλίο παρουσιάζονται είκοσι στάσεις εμπνευσμένες από τα πιο αγαπημένα ζώα των παιδιών, μαζί με πολύ απλές οδηγίες για το πώς θα τις πετύχουν.

Παίζοντας και επινοώντας ιστορίες με πρωταγωνιστές τα ζώα και τις αστείες στάσεις τους, τα παιδιά μαθαίνουν με ε΄κολο και διασκεδαστικό τρόπο τις αρχές της γιόγκα και ταυτόχρονα εξασκούν το σώμα και το μυαλό τους!

ΠΟΛΥΑΝΝΑ

ΕΛΕΑΝΟΡ ΠΟΡΤΕΡ Το παιχνίδι της Χαράς, εκδόσεις Άγκυρα

Από τη σειρά Τα κλασικά της ΑΓΚΥΡΑΣ

ΠΟΛΥΑΝΝΑ, Η ΗΡΩΙΔΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

“Το παιχνίδι της χαράς” είναι ένα μυθιστόρημα που έκανε πάταγο όταν πρωτοδημοσιεύθηκε στην Αμερική, κι αγαπήθηκε όσο λίγα παιδικά βιβλία, όταν μεταφράστηκε σ’ όλες τις γλώσσες του κόσμου. Είναι ένα βιβλίο διδακτικό, και τόσο συναρπαστικό, ώστε το διαβάζουν με την ίδια ευχαρίστηση τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγάλοι. Η Πολυάννα είναι ένα κοριτσάκι που πηγαίνει να ζήσει με τη θεία της, που δεν την ήξερε ως τότε και η οποία δεν συμπαθεί τα παιδιά. Είναι κοριτσάκι φρόνιμο, με χρυσή καρδιά και μεγάλη ζωτικότητα. Ο πατέρας της, ένας φτωχός ιεραπόστολος, της είχε μάθει να παίζει το “Παιχνίδι της χαράς”, που είναι το μυστικό της ανθρώπινης ευτυχίας. Το κοριτσάκι, που θέλει να βλέπει γύρω του ανθρώπους ευτυχισμένους, χαρούμενους, μαθαίνει σ’ όλους να παίζουν αυτό το περίφημο παιχνίδι. Η Πολυάννα καταφέρνει πολύ εύκολα να σκορπίζει γύρω της τη χαρά και την ευτυχία. Με την ευθύτητα του χαρακτήρα της, με την πρόσχαρη πάντοτε διάθεσή της – και, κυρίως, με την αισιοδοξία της, η Πολυάννα κατορθώνει- όχι μόνο να αλλάξει το δύστροπο χαρακτήρα της θείας της, αλλά και να ξαναφέρει την ευτυχία και τη χαρά μέσα σ’ εκείνο το πελώριο αρχοντόσπιτο, όπου πριν έρθει αυτή, η ατμόσφαιρα ήταν βαριά και αποπνικτική. Είναι ένα μυθιστόρημα συγκινητικό, που αποπνέει το άρωμα της αισιοδοξίας και που πολλές φορές φέρνει δάκρυα στα μάτια και χαμόγελα στα χείλη, γιατί είναι μια ιστορία ανθρώπινη, πολύ ανθρώπινη.

Σκέψου όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι

Carlo Carzan , Sonia Scalco, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο αφηγήσεις, δραστηριότητες και παιχνίδια, για να ανακαλύψεις πώς μπορείς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου στην περιέργεια, στη δημιουργικότητα, την τεχνική και την τελειότητα, ακολουθώντας τα ίχνη του πιο περίπλοκου και πολυεπίπεδου μυαλού όλων των εποχών.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα