Το χειρότερο κτήνος, ο άνθρωπος!

Κτήνος του ανθρώπινου είδους, ράγισε με χτύπημα, το κρανίο μιας θαλάσσιας χελώνας, στην Ελαφόνησο!

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ .

Η κατάσταση της Hope (Ελπίδας) της ενήλικης θηλυκής θαλάσσιας χελώνας  που χθες περισυλλέξαμε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από ανθρώπινο χέρι, ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και ο χρόνος εναντίον της.

Μια αλυσίδα ανθρώπων ενώθηκε και αποφασίστηκε η χελώνα να μην σταλεί σήμερα με λεωφορείο στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, αλλά να διακομιστεί άμεσα και έτσι η χελώνα με αγκαζέ ταξί χθες βράδυ μετά τα μεσάνυχτα έφθασε στο Κέντρο Διάσωσης ζωντανή.

Το γεγονός ότι χάρη στις προσπάθειες εθελοντών και άλλων ανθρώπων που συνεισέφεραν και οικονομικά, η χελώνα έφθασε ζωντανή στο Κέντρο Περίθαλψης, είναι μια πρώτη επιτυχία. Το ζώο βρίσκεται στον κατάλληλο χώρο και τα κατάλληλα χέρια, σε αγωγή με παυσίπονα για να μην υποφέρει και οι πιθανότητες να κερδίσει τη ζωή και την επανένταξη της αυξάνονται σημαντικά. Να σημειώσουμε πως είναι η 3η χελώνα που αποστέλλουμε στο Κέντρο Διάσωσης με θρυμματισμένο κρανίο.

Η χελώνα Θέκλα χρειάστηκε 16 μήνες περίθαλψης και τα κατάφερε να αποθεραπευτεί και να επανενταχθεί στο φυσικό της περιβάλλον.

Η χελώνα Ζωή κοντεύει να συμπληρώσει 1 χρόνο περίθαλψης και ελπίζουμε να επανενταχθεί, όπως επίσης ελπίζουμε να πάει καλά και η Ελπίδα.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο και έλαβαν μέρος σε αυτή την προσπάθεια, που υπενθυμίζουν ότι δεν έχουμε καταρρεύσει πλήρως ως κοινωνία, πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξης.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Barbara Jean Euser που για ακόμα μια φορά στάθηκε στο πλευρό μας .Ευχαριστούμε το κέντρο Διάσωσης  του ΑΡΧΕΛΩΝ και ειδικά την Eirini Kasimati  που όλο το βράδυ ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία.       

Σύλλογος: Τουλίπα Γουλιμή

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα