10 πράγματα που μου έμαθε η ζωή για τις διακοπές!

1. Δεν χρειάζεται να γίνει reservation από τον Ιανουάριο. Οι ζυμώσεις μέχρι τελευταία στιγμή προσφέρουν τη μισή χαρά. Ακόμη και αν δεν πάτε στο τέλος θα είστε κερδισμένοι, φαντασιακά από τις συζητήσεις.

2. Όσο και αν περάσατε κάπου καλά πέρυσι, μην επαναλαμβάνεστε, αλλάξτε μέρος. Πάντα υπάρχει το καλύτερο. Η αξία φαίνεται μετά από δέκα χρόνια. Σε τριάντα χρόνια θα έχετε πάει στη μισή

3. Οι διακοπές είναι από τη φύση τους μποέμ, μην τις μετατρέπετε σε μικροαστικό εξαναγκασμό.

4. Δεν χρειάζεται επιτήδευση, περισσότερο αυθορμητισμός, επαφή με το περιβάλλον και αδιαμεσολάβητη διάθεση. Μην κάνετε αυστηρούς προγραμματισμούς και τέλειους συντονισμούς. Έτσι κι αλλιώς δε θα βγουν.

5. Μην φορτώνετε το μισό εξοπλισμό και ρουχισμό του σπιτιού. Ούτε ο Αλαίν ντε Μποτόν, θα έφερνε παραπάνω από δύο βιβλία μαζί του. Οι διακοπές είναι μία υπέροχη άσκηση εξοικείωσης με το λιτό και απέριττο.

6. Ο μαγικός αριθμός της παρέας είναι τρία άτομα σε όλους βέβαια τους δυνατούς συνδυασμούς. Σε κάθε περίπτωση μην το ξεχειλώσετε πάνω από τέσσερα.

7. Για την ελάχιστη-μέγιστη απόλαυση ενός τόπου ιδανικές είναι οι 3 μέρες. Σπάστε το 15ήμερο σε πέντε τριήμερα. Μην μένετε βιδωμένοι στο ίδιο σημείο.

8. Φροντίστε να είστε μέσα στη θάλασσα νωρίς το πρωί και κατά τη δύση του ηλίου. Το ψυχικό και συναισθηματικό όφελος είναι απείρως πολλαπλασιαστικό. Αποφύγετε το καταμεσήμερο με τον πανσουρλισμό, και τους ρακετάγκουρες.

9. Μην ρισκάρετε μία νέα, μη τσεκαρισμένη ερωτική σχέση, με μαραθώνιο διακοπών. Η υπόσχεση της ευτυχίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Επιλέξτε καλύτερα διήμερες αποδράσεις.

10. Στην επιστροφή μπορεί να είστε λιγότεροι, αλλά μην ανησυχείτε. Ό,τι και να έχει συμβεί, αρκούν 20 ημέρες για την αποκατάσταση όλων των παρεξηγήσεων. Είναι η έξαψη της δραπέτευσης, που επαναπροσγειώνεται…

*Απο το βιβλίο του Σταύρου Κωνσταντινίδη «Ο έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ» απο τις εκδοσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

photo cover: pexels.com/jillwellington

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Σταύρος Κωνσταντινίδης

Σταύρος Κωνσταντινίδης

Ο Σταύρος Κωνσταντινιδης είναι Πολιτικός Μηχανικος - Συγκοινωνιολόγος, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπήρξε Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την περίοδο 2002- 2004 κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει εκπονήσει περισσότερα από 500 συγκοινωνιακά σχέδια σε πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί, συστηματικά τα τελευταία 25 χρόνια. Το «Αναζητώντας την κανονικότητα» 2020, εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ είναι το πέμπτο βιβλίο του.
Ο Σταύρος Κωνσταντινιδης είναι Πολιτικός Μηχανικος – Συγκοινωνιολόγος, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπήρξε Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την περίοδο 2002- 2004 κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει εκπονήσει περισσότερα από 500 συγκοινωνιακά σχέδια σε πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί, συστηματικά τα τελευταία 25 χρόνια. Το «Αναζητώντας την κανονικότητα» 2020, εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ είναι το πέμπτο βιβλίο του.

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα