Νέο lockdown στην Μύκονο…?

Μία εργαζόμενη μητέρα που ζει στην Μύκονο, περιγράφει την ατμόσφαιρα του νησιού, με τα καινούργια δεδομένα. 

Ελευθερία Παπαδάκη

Νέο lock down (?), μάσκες παντού και αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες και τους ξενοδόχους.


Ενώ είχαμε πει πως βρήκαμε τους ρυθμούς μας και επιστρέψαμε στην καθημερινότητα μας έρχεται ίσως ένα δεύτερο κύμα και μας βρίσκει πάλι απροετοίμαστους. Τα κρούσματα είναι σε συνεχή έξαρση, beach bar κλείνουν και το προσωπικό μένει άνεργο, ξανά! 

Εσπευσμένα έρχεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με συνεχείς ελέγχους και καταγραφή κρουσμάτων.


Ωστόσο το ερώτημα παραμένει, θα έπρεπε τελικά το νησί να δεχτεί τους τουρίστες ή να δεχθεί μόνο εσωτερικό τουρισμό ελεγχόμενο όπως έκανε η Ισλανδία; Κλείνοντας τα σύνορα και χωρίς να δεχτούμε επισκέψεις υποστηρίζουν κάποιοι ώστε να έχουμε τουρισμό χωρίς εκπλήξεις.
Παρόλα αυτά τα σύνορα άνοιξαν επισκέπτες ήρθαν από τον υπόλοιπο κόσμο και το νησί ξεκίνησε έστω και καθυστερημένα την τουριστική σεζόν με κάθε επιφύλαξη. Στην αρχή όλα φαίνονταν καλά, έφυγε ο Ιούνιος και το πρώτο μπαμ δεν άργησε να έρθει. Έλεγχος σε γνωστό beach bar έφερε το λουκέτο και τα πρώτα πρόστιμα ήρθαν. Τελικά το beach bar άνοιξε, μετά από λίγες μέρες. 


Ο Ιούλιος ξεκινά χωρίς ευτράπελα και συνεχίζει με αυτόν το ρυθμό. Ωστόσο στο τέλος του μήνα αρχίζουν και πάλι οι έλεγχοι για τα πάρτυ και τους συνωστισμούς.

Ο Αύγουστος μπαίνει και οι έλεγχοι γίνονται περισσότεροι, συνεπώς και τα κρούσματα και τα bar κλείνουν για λόγους διαμαρτυρίας.

Και η απόφαση είναι προ των πυλών, η μάσκα γίνεται υποχρεωτική και απαγορεύονται πλέον οι όρθιοι σε bar και καφετέριες.

Ο κόσμος αγωνιά για το τι ξημερώνει, ωστόσο όλοι παίρνουν μέτρα καθημερινά για να δούμε που θα μας βγάλει όλη αυτή η περιπέτεια και εάν θα έχει τελικά αίσιο τέλος για όλους μας…

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

photo cover:pexels.com/JimmyTeoh

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα