Pexels/Andrea Piacquadio

10 συμβουλές για τους νεαρούς τζέντλεμεν στο πρώτο ραντεβού

 1. Δεν έχει σημασία αν το πρώτο ραντεβού γίνει σε εστιατόριο ή καφέ, αρκεί να επιλέξεις ένα χώρο οικείο και γνώριμο στον οποίο να αισθάνεσαι άνετα, και όχι άγνωστο με στόχο έναν υπερφίαλο εντυπωσιασμό.
 2. Στη συνάντηση μένεις προσηνής και φιλικός. Κρατάς ένα ζεστό, αυθόρμητο χαμόγελο, όταν μιλάς και όταν ακούς. Δεν χρειάζεται ούτε υπερχιουμοριστική διάθεση, ούτε σοβαροφάνεια.
 3. Δεν μιλάς ακατάπαυστα, ούτε παραθέτεις το βιογραφικό σου απνευστί. Κυρίως ακούς προσεκτικά, και παρεμβαίνεις συμπληρωματικά, όπου βρίσκεις την ευκαιρία να σχολιάσεις και να πεις πιθανώς και κάτι για το εαυτό σου, πάντα σε σχέση με το θέμα που συζητείται.
 4. Δεν αραδιάζεις τις ερωτικές σου κατακτήσεις με το καλημέρα, ούτε ρωτάς για την ερωτική ζωή του άλλου. Την αφήνεις να μιλήσει αυθόρμητα για τα ερωτικά, όποτε το αισθανθεί.
 5. Δίνεις χώρο στη συνοδό σου σου να μιλήσει περισσότερο, αλλά έχεις εγρήγορση να παρέμβεις ήρεμα και γλυκά, αν δημιουργηθεί αμηχανία σιωπής.
 6. Εάν καταλαβαίνεις μετά την πρώτη ώρα ότι δημιουργείται μία πιο ζεστή ατμόσφαιρα, γίνεσαι λίγο περισσότερο διαχυτικός στο λόγο με ανεπαίσθητα, διακριτικά αγγίγματα στα χέρια, που πρέπει όμως να είναι πάντα φευγαλέα.
 7. Έχεις στο μυαλό σου πάντα πώς πάει το τραπέζι. Αν χρειάζεται μία συμπληρωματική παραγγελία ή αν λείπει κάτι. Είσαι ακριβώς το ίδιο ευγενής με το σερβιτόρο ή τον μπάρμαν.
 8. Προσπαθείς να δώσεις στοιχεία της ζωής σου, που να δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο κάδρο, χωρίς όμως να διεισδύεις σε βαρετές λεπτομέρειες. Μία ισόρροπη αφήγηση αρκεί, χωρίς να είναι συνεχόμενη. Σύντομες αποσπασματικές ιστοριούλες. Το πρώτο ραντεβού πρέπει να μοιάζει με ένα αδιαμεσολάβητο πινγκ-πονγκ.
 9. Αποφεύγεις κάθε ευθεία ή έμμεση ναρκισσιστική αναφορά. Δεν λες πόσο γόης, πόσο όμορφος ή πόσο έξυπνος είσαι. Αποφεύγεις παιδικές και εφηβικές ιστορίες, και βέβαια δεν μιλάς ακόμη για τους γονείς σου ή τη γιαγιά σου.
 10. Κλείνοντας έχεις στο μυαλό σου μια εναλλακτική after διασκέδαση, εφόσον όμως είσαι βέβαιος ότι υπάρχει επιθυμία και από την άλλη πλευρά. Αν μπορείς είναι καλό να πληρώσεις τον πρώτο λογαριασμό. Αν το επιθυμεί συνοδεύεις μέχρι το σπίτι. Μισή ώρα μετά στέλνεις ένα γλυκό μήνυμα. Ανανέωση του επόμενου ραντεβού είναι καλύτερο να γίνει τις επόμενες ημέρες, αφού έχει δημιουργηθεί μια πρώτη αίσθηση των πραγμάτων.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Σταύρος Κωνσταντινίδης

Σταύρος Κωνσταντινίδης

Ο Σταύρος Κωνσταντινιδης είναι Πολιτικός Μηχανικος - Συγκοινωνιολόγος, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπήρξε Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την περίοδο 2002- 2004 κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει εκπονήσει περισσότερα από 500 συγκοινωνιακά σχέδια σε πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί, συστηματικά τα τελευταία 25 χρόνια. Το «Αναζητώντας την κανονικότητα» 2020, εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ είναι το πέμπτο βιβλίο του.
Ο Σταύρος Κωνσταντινιδης είναι Πολιτικός Μηχανικος – Συγκοινωνιολόγος, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπήρξε Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την περίοδο 2002- 2004 κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει εκπονήσει περισσότερα από 500 συγκοινωνιακά σχέδια σε πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί, συστηματικά τα τελευταία 25 χρόνια. Το «Αναζητώντας την κανονικότητα» 2020, εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ είναι το πέμπτο βιβλίο του.

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • info@female-g.com
 • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα