Φόβος , ο μεγάλος απατεώνας!!

Για πολλά χρόνια πετιόμουν έντρομος και καταϊδρωμένος στην μέση της νύχτας από το κρεβάτι μου, με ένα αίσθημα φόβου και πανικού, που βάραινε όλο μου το σώμα και που το αισθανόμουν  μέχρι και στο τριχωτό του κεφαλιού μου.

Ξαγρυπνούσα ώρες και ώρες, μέχρι να ξημερώσει και ανάκατες σκέψεις παίζανε πάλι και πάλι μέσα στο μυαλό μου για το τι είναι πιθανό να γίνει την επόμενη μέρα , φοβούμενος πάντα, ότι θα είχε την χειρότερη έκβαση! 

Είχα δοκιμάσει πολλές τακτικές  για να απαλλαγώ από αυτόν τον βραχνά, και δεν λειτουργούσε τίποτα ώσπου μια μέρα , εντελώς τυχαία πήρε το μάτι μου ένα μικρο διάγραμμα που βοήθησε να κάνει αυτό το έξτρα κλικ το μυαλό μου και τελικά να απαλλαγώ.

Ο λόγος που έγινε αυτό το κλικ, ήταν επειδή εκείνη την στιγμή συνειδητοποίησα , ότι το αίσθημα φόβου που με επηρέαζε, ήταν απλώς ένα ψευδές δημιούργημα του μυαλού μου, που σε συνδυασμό με τις ώρες αϋπνίας άπλα γιγαντωνόταν.

Η ζωή είναι καθημερινά γεμάτη προκλήσεις, άλλα το καλό της υπόθεσης είναι ότι το αύριο είναι άγνωστο. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να προδικάζουμε και να σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο, για να δημιουργήσουμε στο μυαλό μας τετελεσμένες ψευδείς καταστάσεις που δεν έχουν καμία σχέση, με την πραγματικότητα. 

Εάν πάει κάτι στραβά μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε εκείνη ακριβώς την στιγμή. Εάν νιώθουμε ότι κάτι είναι πιθανό να πάει στραβά, προετοιμαζόμαστε ήρεμα, χωρίς να τρεναρόμαστε. Γιατί όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι “ AmatVictoria Curam” , η νίκη αγαπάει την προετοιμασία.

Σε καμιά περίπτωση δεν καθόμαστε παθητικά να μεμψιμοιρούμε, και να σπαταλάμε την ενέργεια μας, για κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα, και πολύ πιθανό να μην συμβεί. Έξαλλου το Σύμπαν αγαπάει την πυγμή και την κίνηση.

Μόλις μπορέσετε να ελέγξετε την ενέργεια σας , και να πειθαρχήσετε το μυαλό σας χωρίς να το αφήνετε να τρέχει δεξιό και αριστερά , ο φόβος θα υποχωρήσει , και θα εξαφανιστεί, και σας υπόσχομαι ότι το βράδυ θα είναι ο καλύτερος ύπνος που έχετε κάνει…..

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Γιάννης Σάσσας

Γιάννης Σάσσας

Ασχολείται με τις Ενεργειακές θεραπείες από το 2015. Ιδρυτής και Διαχειριστής της σελίδας στο Facebook: Reiki Wellness at Home και στο Instagram: reiki wellness at home.
Ασχολείται με τις Ενεργειακές θεραπείες από το 2015. Ιδρυτής και Διαχειριστής της σελίδας στο Facebook: Reiki Wellness at Home και στο Instagram: reiki wellness at home.

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα