Κορονοϊός και σεξ με νέο σύντροφο: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! – Τι λένε οι ειδικοί

Οι ειδικοί αναδεικνύουν τη χρήση μάσκας και την αποφυγή της πολύ στενής επαφής που απαιτούν τα φιλιά κατά τη διάρκεια του σεξ ως τρόπο προστασίας από τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια του σεξ με έναν νέο ερωτικό σύντροφο.

Η παράλειψη των φιλιών και η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του σεξ με έναν νέο ερωτικό σύντροφο είναι πιθανό να παρέχει προστασία από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, η οποία πρόσθεσε ότι η αυτοϊκανοποίηση παραμένει η σεξουαλική επιλογή χαμηλότερου κινδύνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Δρ. Theresa Tam ανέφερε πως οι πιθανότητες μετάδοσης του νέου κορονοϊού από το σπέρμα ή τα κολπικά υγρά είναι λίγες, αλλά η σεξουαλική δραστηριότητα με νέο σύντροφο αυξάνει πράγματι τον κίνδυνο λοίμωξης από την COVID-19 ειδικά όταν υπάρχει επαφή όπως το φιλί.

«Όπως και με άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν σωματική επαφή, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης και διασποράς της νόσου», σχολίασε χαρακτηριστικά η ειδικός και συμπλήρωσε:

«Παραλείψτε τα φιλιά, αποφύγετε την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, φορέστε μάσκα που καλύπτει το στόμα και τη μύτη σας και παρακολουθήστε τον εαυτό σας όσο και τον σύντροφό σας για συμπτώματα μετά από οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή. Το σίγουρο είναι ότι η σεξουαλική δραστηριότητα με τον λιγότερο κίνδυνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι η αυτοϊκανοποίηση».

Πηγή:https://thecaller.gr/ygeia/koronoios-ke-sex-me-neo-sintrofo-tora-archizoun-ta-diskola-ti-lene-i-idiki/?fbclid=IwAR1riyldhW0R724FqCUPeM53VqRxwcVfvkmmHDFhgQUbxmyTp61hsLXj3fM

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin