Santorini Experience: Κολύμβηση στα μαγευτικά νερά του Αιγαίου

Κολύμβηση στα μαγευτικά νερά του Αιγαίου.

Οι προετοιμασίες για το Santorini Experience, συνεχίζονται καθώς η σπουδαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού πλησιάζει στην 6η χρονιά της, στις 2-4 Οκτωβρίου 2020.

Η Σαντορίνη, που συγκαταλέγεται στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, θα προσελκύσει και φέτος επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, προσφέροντας τους μοναδικές στιγμές άθλησης και τουρισμού.  

Open Water Swimming by Vikos @ Santorini Experience (photo by Danijela Bogdanovic).

Οι αγώνες του trail running και της κολύμβησης open water που θα διεξαχθούν στις 3 και 4 Οκτωβρίου αντίστοιχα, θα έχουν μια ecofriendly προσέγγιση, μέσα από μια στρατηγική με plastic free ενέργειες, θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Η ιστορία του ηφαιστείου

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης είναι από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και ίσως το μόνο ηφαίστειο που η Καλντέρα του φθάνει μέχρι τη θάλασσα.

Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις των αρχαίων χρόνων, που συνέδεσαν τη Σαντορίνη ακόμα και με το μύθο της χαμένης Ατλαντίδας μέχρι τους πρόσφατους σεισμούς, η ιστορία της Σαντορίνης είναι άμεσα συνδεδεμένη με το «ανήσυχο» έδαφός της και τα ηφαίστεια της. Τμήματα του ηφαιστείου της Σαντορίνης είναι: Η Νέα Καμένη (1707-1711 μ.Χ.), η Παλαιά Καμένη (46-47 μ.Χ.), το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο (ενεργό) (1650 μ.Χ.) και τα Χριστιανά νησιά. Στο θαλάσσιο χάσμα που σχηματίστηκε στη Μινωική έκρηξη που έγινε το 1613 π.Χ., μεταξύ Θήρας και Θηρασίας, που έχει βάθος άνω των 1.000 μέτρων θα πραγματοποιηθεί ο συναρπαστικός κολυμβητικός αγώνας του Santorini Experience.

 Σαντορίνη, o απόλυτος προορισμός για κάθε ταξιδιώτη όλο τον χρόνο @ Santorini Experience (photo by Elias Lefas)

Κολύμπησε στο βαθύ μπλε της πανέμορφης Σαντορίνης

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 το πρωί, οι συμμετέχοντες στο Santorini Experience, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν πάνω από τη χαμένη Ατλαντίδα, σύμφωνα με τις αναφορές του Πλάτωνα, στη μαγική διαδρομή 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.), από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών. Οι κολυμβητές θα απολαύσουν την επιβλητική όψη του νησιού, στα θερμά νερά του ηφαιστείου, στον αγώνα open water swimming by Vikos. Η διοργάνωση θα φροντίσει για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κάθε συμμετέχοντα με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας.Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί, όπως κάθε χρόνο, με απόλυτη ασφάλεια, με τη μέση θερμοκρασία του νερού τον Οκτώβριο, να φτάνει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν για ακόμα μία χρονιά οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες της Lifeguard Patrol και τα ναυαγοσωστικά σκάφη. Για τους κολυμβητές θα διαμορφωθούν διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων κολυμβητών, ενώ θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για όσους φορούν ολόσωμη φόρμα κολύμβησης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την τεχνική διεύθυνση του Ομοσπονδιακού Τεχνικού, με Ολυμπιακές & παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Νίκου Γέμελου, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα μετους κανονισμούς της FINA και το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών της ΚΟΕ, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Open Water Swimming by Vikos @ Santorini Experience (photo by Babis Giritziotis)

Δείτε εδώ όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της κολυμβητικής διαδρομής: https://bit.ly/31HDJyr

Το Santorini Experience θα πραγματοποιηθεί με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει το Υπουργείο Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς και οι οικείες αθλητικές Ομοσπονδίες. Επίσης, θα διεξαχθεί με βάση το πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων, το οποίο θα διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων μερών. Άλλωστε βασική προτεραιότητα του αγώνα είναι πάντα η ασφάλεια και υγεία όλων των συμμετεχόντων. Ο δρομικός αγώνας 10χλμ θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με τον ΑΣ Ήφαιστο Θήρας την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.

Το Santorini Experience έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το Sports Production έχει αναλάβει η πολυβραβευμένη Active Media Group με το Official Hashtag της διοργάνωσης, το #SantoriniExperience να έχει δημιουργήσει το δικό του μοναδικό «ρεύμα» στα social media.

Μπείτε στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα της διοργάνωσης και ανακαλύψτε τα πακέτα φιλοξενίας και τις ειδικές προσφορές που ισχύουν για τους συμμετέχοντες: https://bit.ly/3iGeRgJ   

Το Santorini Experience αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και της Active Media Group. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.santorini-experience.com

Photo cover: Open Water Swimming by Vikos @ Santorini Experience (photo by Babis Giritziotis)

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin