12ο Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις)

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των μέτρων για τη δημόσια υγεία, η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί με live streaming.

Τελετή Εγκαινίων 12ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις)

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η τελετή εγκαινίων του 12ου Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις) θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΙΣΝ. 

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρέσβης του Μεξικού, o Πρέσβης της Ισπανίας και ο Πρέσβης της Βραζιλίας, που θα εκπροσωπήσει και την Πορτογαλία.

Η τελετή θα διεξαχθεί στα ισπανικά, στα πορτογαλικά και στα ελληνικά.

Εκδήλωση: Η Σύγχρονη πρόσληψη της ποίησης του Γιώργου Σεφέρη
Φόρος τιμής στον Ποιητή

Μια συζήτηση αναφορικά με τα ποιητικά χαρακτηριστικά και την πρόσληψη του έργου του Γιώργου Σεφέρη στις ισπανόφωνες χώρες.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες μελετητές καθώς και Ισπανόφωνοι μεταφραστές του έργου του Νομπελίστα ποιητή, ενώ θα συζητηθούν θέματα, όπως: τα προβλήματα της μετάφρασης της ποίησης του Γιώργου Σεφέρη σε σχέση με τα μορφικά χαρακτηριστικά της, ενδεχόμενοι παραλληλισμοί με ποιητές και ποιήτριες από τις λατινοαμερικάνικες χώρες και τηv Ισπανία, καθώς και τα ίχνη του στις νέες ποιητικές γενιές.  

Με αφετηρία ερωτήματα που έχουν τεθεί από τον ελληνικό κριτικό λόγο, θα επιχειρηθεί, επίσης, μια προσέγγιση γύρω από τις σύγχρονες αναγνώσεις του ποιητικού αλλά και δοκιμιακού έργου του Σεφέρη στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, πάντα με κύρια αναφορά στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία.

Με την αιγίδα των πρεσβειών της Ισπανίας, του Μεξικού και της Χιλής και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και της Σχολής Abanico.

Παρασκευή 25/09 | 19.00 – 20.30
ΦΑΡΟΣ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση live σε αυτή τη σελίδα και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube.

Πηγή:https://www.snfcc.org/LEAFestival2020

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα