H ολιστική ζωή στην Ελλάδα

από την Σοφία Αμούντζια.

Ομολογουμένως, τα τελευταία χρόνια, διακρίνουμε μια στροφή στην εναλλακτική άσκηση, στις εναλλακτικές θεραπείες και  τη συμπληρωματική ιατρική με έμφαση στην ολιστική (ολιστικός=ολοκληρωμένος) προσέγγιση στη ζωή που βασίζεται σε μια ισορροπία μεταξύ της ευημερίας στο σώμα, το μυαλό και το πνεύμα (Smith &Puczkó, 2009). 

Η θετική ψυχολογία και ψύχραιμη αντιμετώπιση των καταστάσεων, η υγιεινή διατροφή, η  σωματική άσκηση αποτελούν τους τρεις “πυλώνες” της Ολιστικής ζωής για ένα νέο τρόπο ζωής που οδηγεί σε ευεξία και στην εκμάθηση της μεθόδου που μπορεί ατομικά ο καθένας να ακολουθήσει προκειμένου να ισορροπεί σωματικά και πνευματικά. Απευθύνεται σε όλους και έχει ένα ουσιαστικό σκοπό: να γνωρίσουν όλες οι ηλικίες τον ολιστικό τρόπο ζωής.

Η πρωτοτυπία της έρευνας

H εκτενής μελέτη της “Ολιστικής ζωής στην Ελλάδα”, απο την πρωτοπόρο Σοφία Αμούντζια και συγκεκριμένα της ιδέας του Holistic Festival,   αποτελεί μία καινοτομία. Η παρούσα έρευνα ασχολείται με την παρουσίαση ενός φεστιβάλ, που ήρθε να συμλπηρώσει με τρόπο διαδραστικό και εκπαιδευτικό, τα στοιχεία και τη θεματολογία που πολλά άλλα φεστιβάλ κατά καιρούς έχουν προβάλλει. Η πρωτοτυπία του έγκεται στα εξής:

1.Τονίζεται το ελληνικό στοιχείο (ολιστικός = ολοκληρωμένος).

2.Αποτελεί το αποτέλεσμα μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που εισάγει έναν νέο τρόπο ζωής με την αυθεντική εκδοχή του Holistic Fitness and Holistic Life, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο άσκησης και θεραπείας, τονίζοντας ταυτόχρονα και τη δυνατότητα ανάπτυξης και υλοποίησης ιδιωτικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα της κρίσης.

3. Είναι το πρώτο που εμφανίστηκε στην Ελλάδα με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα από το 2008, ως holistic life, holistic health και holistic fitness.

4. Αποτελεί μια μελέτη δοκιμασμένη σε διακεκριμένο κόσμο (πολιτικούς, ιατρούς, καλλιτέχνες , αθλητές, πρωταθλητές ακόμα και σε μικρά παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω). Εφαρμόστηκε τουλάχιστον επί δεκαετίας και άνω (2004-2018) , όταν με ιδιωτική πρωτοβουλία μεταφέρθηκε και σε ανοιχτό χώρο, αφού πρώτα διαμορφώθηκε και εμπλουτίστηκε κατάλληλα.

5. Πρόκειται για μία δράση που απευθύνεται σε όλους και έχει ένα ουσιαστικό σκοπό: να γνωρίσουν όλες οι ηλικίες τον ολιστικό τρόπο ζωής..

6. Έχει ως βάση την κλασική και συμπληρωματική ιατρική, με διοργανωτές επαγγελματίες ιατρούς, γι’ αυτό και από το 2017 μπήκε στον χώρο του πρωταθλητισμού με παρουσιάσεις και έρευνα γύρω από την ολιστική προσέγγιση αθλητών.

7. Είναι ένα διαδραστικό φεστιβάλ , μια «γιορτή» που συνδυάζει την διασκέδαση με την μάθηση του πολιτισμού, της υγιεινής διατροφής , της σωματικής άσκησης, ενός τρόπου ζωής που οδηγεί σε ευεξία και εκμάθηση της μεθόδου που μπορεί ατομικά ο καθένας να ακολουθήσει προκειμένου να ισορροπεί σωματικά και πνευματικά.

8. Το Ολιστικό Φεστιβάλ είναι το πρώτο αυθεντικό,με τους περισσότερους επίσημους φορείς.Αποτελεί ιδανικό παράδειγμα εφαρμογής ολιστικού τουρισμού, όπου τα ποικίλα ενδιαφέροντα των τουριστών δένουν αρμονικά με τη φύση, τον πολιτισμό και την παράδοση.

Σοφία Αμουτζια
H έμπειρη, καινοτόμος στην Ελλάδα, Holistic FItness and Holistic Life Style Σοφία Αμούντζια & πρωτοπόρος της ολιστικής ζωής & υγείας στην Ελλάδα, ανακάλυψε και πρώτη έφερε, το 2004, στην Ελλάδα τo αυθεντικό holistic fitness/holistic life style το εμπλούτισε η ίδια, το κατοχύρωσε (2008) και το έχει κάνει τρόπο ζωής. Γεννήθηκε και ξεκίνησε την καριέρα της στον Βόλο στην ηλικία των 7 ετών με το ολυμπιακό άθλημα Tae kwon do. Είναι Πτυχιούχος του Α.Π.Θ και GRAFTS, επιστημονική συνεργάτης και γενικός γραμματέας ΑΟΤΕ της ΓΓΑ, με έρευνα στην «Oλιστική προσέγγιση αθλητών υψηλών επιδόσεων και αντιμετώπιση του στρες στον εργασιακό χώρο».  Πρωταθλήτρια Ελλάδος επί πολλά χρόνια στο Tae Kwon Do,  Grandmaster 7 Dan, με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις και τοποθέτηση στο υπουργείο εσωτερικών.

Περισσότερα νέα και άρθρα για την ολιστική ζωή στην Ελλάδα στο www.holisticfitness.gr & www.holisticfestival.gr 

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Related

Δείτε Ακόμα

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα