Τι θα πει ο κόσμος?

Η φράση που έχει ειπωθεί εκατομμύρια φορές και στοίχειωσε τα παιδικά, εφηβικά, και πολλές φορές ενήλικα χρόνια των ανθρώπων στην Ελλάδα.

Έχοντας πιο κλειστές κοινωνίες, στο πέρασμα των χρόνων η Ελλάδα, πάντα μας απασχολούσε η γνώμη των άλλων, για το άτομο μας και αλίμονο αν δίναμε κάποιο δικαίωμα να μας πιάσει στο στόμα της η “ Κυρία -Κική ” που διατηρούσε ψιλικατζίδικο -παρατηρητήριο  στην γειτονιά μας. Η πληροφορία έφευγε με ταχύτητα αστραπής προς την υπόλοιπη γειτονιά για να μάθουν όλοι τα “ άπλυτα “ μας.


Τα ζητήματα με την πιο πάνω περιγραφή είναι δύο: Πρώτον η Κυρία Κική, η οποία έκανε αυτό το ιδιόμορφο bullying προς τους πάντες, συνήθως επρόκειτο για ένα άτομο μίζερο μικρόψυχο και συνήθως χωρίς κανένα ενδιαφέρον για να καλυτερέψει την ζωή της, γιατί αυτό θα απαιτούσε λίγη παραπάνω προσπάθεια, από μέρους της, οπότε το επόμενο καλύτερο, που μπορούσε να κάνει, ήταν να μειώσει τον συνάνθρωπο της για να ικανοποιήσει πρόσκαιρα, την ανασφάλεια που ένιωθε, και να νιώσει ανώτερη όλων .


Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλές Κυρίες Κικές ακόμα ανάμεσα μας.

Το δεύτερο ζήτημα ήταν, που επιτρέπαμε στην Κυρία Κική, να έχει λόγο στο πως θα ζήσουμε την ζωή μας, και κάπως έτσι να πορευόμαστε στον μίζερο και τοξικό δρόμο που χάραξε η Κυρία Αυτή, για λογαριασμό μας. Είσαι πραγματικά μια ιδιαίτερη φωτεινή οντότητα, και φρόντισε να το υπενθυμίζεις, κάθε μέρα στον εαυτό του. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος, να επιλέγεις, να στηρίζεις την πραγματική σου αξία, στις γνώμες των άλλων, και ειδικά αυτών που δεν έχουν κερδίσει τον σεβασμό σου.

Εκεί έξω υπάρχει ένας κόσμος 6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, που είναι έτοιμος να σε αγκαλιάσει, αν είσαι διατεθειμένη να βάλεις τα όνειρα σου σε κίνηση και να τον κατακτήσεις.

Εάν πραγματικά πιστέψεις την αλήθεια : “Ότι αξίζεις ”. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σε σταματήσει, να γίνεις ευτυχισμένη.

Και για μάντεψε : Όσο εσύ θα είσαι εκεί έξω, να κατακτάς τον κόσμο, η Κυρία Κική θα βρίσκεται ακόμα, στον πάτο του προσωπικού της βαρελιού. 


Αξίζεις !!! 

Μπορείς !!! 

Άνοιξε τα φτερά σου!!!

Πέταξε !!!

Photo cover:pexels.com/pixabay

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Γιάννης Σάσσας

Γιάννης Σάσσας

Ασχολείται με τις Ενεργειακές θεραπείες από το 2015. Ιδρυτής και Διαχειριστής της σελίδας στο Facebook: Reiki Wellness at Home και στο Instagram: reiki wellness at home.
Ασχολείται με τις Ενεργειακές θεραπείες από το 2015. Ιδρυτής και Διαχειριστής της σελίδας στο Facebook: Reiki Wellness at Home και στο Instagram: reiki wellness at home.