Χρήση μάσκας στα παιδιά- Πόσο επηρεάζει την ψυχολογία τους

Οι συνήθειες μας έχουν αλλάξει και η καθημερινότητα μας διαφέρει για τον καθένα. ‘Ολοι μας προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να είμαστε δεκτικοί στις αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία στην ψυχολογία μας.

Το κυριότερο θεωρώ πως είναι να μην ζούμε με τον διαρκή φόβο και τον τρόμο καθώς αυτό το μεταδίδουμε και στα παιδιά μας. 
Τα παιδιά και κυρίως οι μικρότερες ηλικίες των νηπίων δηλαδή ακόμη και τα παιδιά που πηγαίνουν στο δημοτικό έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τον καθένα.

Η χρήση της μάσκας είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για αυτά και τις περισσότερες φορές ειδικότερα στις μικρότερες ηλικίες δυσκολεύονται να κάνουν σωστά την χρήση της. Όλα αυτά είναι δικαιολογημένα, καθώς τα παιδιά είναι γεμάτα ενέργεια δεν λειτουργούν όπως οι ενήλικες.

Ως μαμά θεωρώ πως η χρήση της μάσκας στα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών, είναι υπερβολική. Καθώς οι γνώμες διίστανται για το τι θεωρείται τελικά σωστό ή όχι. Ο γιος μου που είναι επτά ετών και πηγαίνει στην πρώτη δημοτικού δυσανασχετεί με την μάσκα καθώς είναι οκτώ ώρες στο σχολείο. Επίσης κατά πόσο μπορεί να γίνει σωστή χρήση όταν δεν πλένουν τα χέρια τους και ακουμπάνε συνέχεια τις επιφάνειες ;

H αλήθεια θεωρώ πως είναι κάπου στην μέση.
Το μέλλον θα δείξει.

Ελευθερία Παπαδάκη. 

Photo cover:pexels.com/JuliaMCameron

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα