Τα «Μήλα» με τον Άρη Σερβετάλη θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα Οσκαρ

H ταινία «Μήλα», του Χρήστου Νίκου με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των Όσκαρ.

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Πολιτισμού ανέφερε πως μετά από τηλεδιάσκεψη, η Επιτροπή για την επιλογή κινηματογραφικού έργου, που θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των Όσκαρ, κατέληξε στην ταινία «Μήλα». Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την επιλογή, όπως αναφέρθηκε, ήταν η καλή φωτογραφία, η οικουμενικότητα και η επικαιρότητα του θέματος.

Η ταινία επιλέχθηκε να διεκδικήσει μια θέση στις υποψηφιότητες για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους. Από ό,τι φαίνεται, δεν ήταν άδικη η προσπάθεια της Κέιτ Μπλάνσετ να προωθήσει την ταινία.

Τα «Μήλα» κάνουν τις επόμενες μέρες ελληνική πρεμιέρα στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα διεκδικούν το Χρυσό Αλέξανδρο, καθώς η ταινία συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα.

Λίγα λόγια για την ταινία

Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin