Στην Ινδονησία όποιος δεν φοράει μάσκα… πέφτει για push-ups στο δρόμο!

Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα και δεν φοράει μάσκα, πέφτει κυριολεκτικά… στα πατώματα.

Αντιμέτωπες με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού βρίσκονται οι περισσότερες χώρες του κόσμου και κάθε κυβέρνηση επιβάλει μέτρα προστασίας, η καθεμία με διαφορετικούς τρόπους.

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου η μη χρήση μάσκας να τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο και συνοδεύεται από αυστηρές συστάσεις, ωστόσο στην Ινδονησία, σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα, οι αρχές επιβάλλουν και υποχρεωτικά push-ups.

Ωστόσο πολλοί στο εσωτερικό της χώρας αντιδρούν σε αυτή την στάση. Ο επιδημιολόγος Πάντου Ριόνο του πανεπιστημίου της Ινδονησίας υπογραμμίζει πως ότι οι ποινές αυτές δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα στη σωστή ενημέρωση του κόσμου, καθώς πολλοί από τους παραβάτες ξεσπούν ακόμα και σε γέλια κατά την εφαρμογή των αλλόκοτων ποινών.

Στην Ελλάδα, το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας ανέρχεται στα 300 ευρώ, μετά τον πρόσφατο διπλασιασμό των χρηματικών ποινών για μη τήρηση των έκτακτων μέτρων που αποφασίστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: https://thecaller.gr/diethni/stin-indonisia-opios-den-forai-maska-pefti-gia-push-ups-sto-dromo-ikones/?fbclid=IwAR2_V396DO0i454yApqLggDD4h1-DRzEFJZZENjfh3B86Yl9nkd9VyDzNVY

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin