Unsplash/Jurica Koletić

Ανέβασε τις απαιτήσεις σου & βρες τον άντρα που σου αξίζει!

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ίσως απλώς δεν σε γουστάρει;

Σαν γυναίκες κάνουμε ένα μοιραίο λάθος όσον αφορά τους άντρες. Τους «υπερδικαιολογούμε» και όταν φέρονται περίεργα κάνουμε πως δεν καταλάβαμε και ότι δεν είναι αυτό που νομίζουμε, αλλά μια κακή στιγμή. Έτσι σπαταλάμε ατελείωτες ώρες σε καφέ, μπαρ ή στο τηλέφωνο για να λύσουμε τη σπαζοκεφαλιά της συμπεριφοράς των αντρών. Λέμε για παράδειγμα «Φοβάται μήπως ξαναπληγωθεί», «είναι πολύ απασχολημένος με τη δουλειά του», «ίσως τον φοβίζω», «μόλις χώρισε από μια άλλη σχέση» και διάφορα άλλα κλασικά πράγματα.

Οι άντρες δεν είναι περίπλοκοι, μολονότι θα μας άρεσε να νομίζουμε ότι είναι. Δεν υπάρχουν μπερδεμένα μηνύματα. Δυστυχώς. οι άντρες είναι πολύ τρομοκρατημένοι για να πουν κατευθείαν σε μια γυναίκα «δεν είσαι εκείνη, η μία και μοναδική». Οι πράξεις τους όμως δείχνουν ολοκάθαρα πώς νιώθουν.

Σταμάτα επιτέλους να συμβιβάζεσαι και να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα και βρες την αγάπη που σου αξίζει και σε κάνει χαρούμενη.

Θέσε προτεραιότητες

Πρέπει να αποφασίσεις πως οι δικές σου ανάγκες είναι σε προτεραιότητα και σημασία έχει πως νιώθεις εσύ και όχι πως νιώθει ο άλλος και τι κάνει. Σκέψου πρώτα τι θέλεις εσύ, τι συναισθήματα σου διακινούνται από εκείνον και μετά ασχολήσου για το τι κάνει εκείνος και πως νοιώθει για σένα. Έτσι θα καταλάβεις πολύ πιο γρήγορα γιατί δεν ικανοποιείσαι συναισθηματικά ή σεξουαλικά. Σταμάτα να λες στις φίλες σου «μου έκανε αυτό», «μου είπε αυτό» κτλ. και ξεκίνα να λες «σκέφτομαι να κάνω αυτό», «θα του πω το άλλο» κτλ. Άρχισε να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο και θα δεις ότι θα αρχίσεις να αναγνωρίζεις πράγματα για τον εαυτό σου. Εξάλλου ποιο είναι το νόημα να βγαίνεις με κάποιον που δεν σε κάνει να νοιώθεις ωραία;

Μην συμβιβάζεσαι επειδή λες ότι δεν υπάρχουν πολλοί άντρες

Ένα μέρος του προβλήματος είναι το «παζάρι» αυτών που ψάχνουν για ταίρι. Ο κόσμος είναι γεμάτος ωραίες γυναίκες και επειδή υπάρχουν πολύ λίγοι άντρες σε προσφορά ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, οπότε εσύ είσαι αναγκασμένη να συμβιβαστείς. Είναι δεσμευμένοι όλοι οι καλοί άντρες; Φυσικά και όχι. Γιατί συνεχίζεις να είσαι σε μια σχέση που δεν γουστάρεις και τόσο πολύ; Η ανασφάλεια και ο φόβος σου ότι δεν θα βρεις κάποιον καλύτερο σε παγιδεύει σε μια σχέση που δεν σου αξίζει. Σταμάτα να ρίχνεις χαμηλά τις προσδοκίες σου και ξεκίνα το κυνήγι του θησαυρού. Μην συμβιβάζεσαι επιτέλους για τα λιγότερα και απαίτησε από τον εαυτό σου το καλύτερο για σένα. Το αγόρι σου είναι εκεί έξω και σε περιμένει. Το αξίζεις!

Στόχευε ψηλά, αλλά να είσαι ρεαλίστρια

Είναι καλό να έχεις προσδοκίες, αλλά μη βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη ώστε να μην μπορεί κανείς να περάσει από πάνω του. Το να είσαι εκτός πραγματικότητας πρόκειται απλά για άλλη μια μορφή χαμένου χρόνου. Δεν λέμε να μην είσαι επιλεκτική, αλλά μην φτάνεις στο σημείο να ξεγράφεις κάθε άντρα που γνωρίζεις. Οι σχέσεις θέλουν τον χρόνο τους και μην απογοητεύεσαι αν δεν βρίσκεις τον κατάλληλο. Είναι δύσκολο να κάνεις υπομονή, όμως όσο περισσότερο γνωρίζεις τον εαυτό σου τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να βρεις τη σωστή σχέση, μία που να λειτουργεί για πρώτη φορά. Και σίγουρα αυτό είναι κάτι που αξίζει τον κόπο να περιμένεις.

Μην κυνηγάς τους άντρες που δεν σε θέλουν

Εδώ μιλάμε για καθαρά θέμα εγωισμού που δεν βγάζει πουθενά. Θέλεις να επιβεβαιώσεις τον εαυτό σου και δεν μπορείς να δεχτείς ότι απλά δεν σε γουστάρει. Γιατί επιτρέπεις στον εγωισμό σου να καθοδηγεί τις αποφάσεις σου; Το να χάνεις την ώρα σου με τον λάθος άνθρωπο δεν είναι τίποτα άλλο απ’ ότι λένε οι ίδιες λέξεις: χάσιμο χρόνου! Και όταν προχωρήσεις και βρεις το σωστό άνθρωπο για σένα, σίγουρα θα εύχεσαι να μην είχες περάσει ατελείωτες ώρες κλαίγοντας για κάποιον που δεν δε ήθελε. Γιατί να μένεις σε μια κατάσταση που εκείνος σε αγνοεί την ώρα που μπορείς να προχωρήσεις σε μια σίγουρα καλύτερη σχέση;

Δεν είναι ντροπή να είσαι μόνη

Δεν είναι δα και τραγικό να είσαι μόνη. Γιατί δεν βλέπεις την θετική πλευρά του νομίσματος; Απόλαυσε την ελευθερία σου και αφιέρωσε χρόνο για σένα. Αντί να βγαίνεις ραντεβού με έναν «έτσι κι έτσι», επένδυσε εποικοδομητικά το χρόνο σου για να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Βγες έξω με τις φίλες σου, φλέρταρε και κάποια στιγμή θα γνωρίσεις τον κατάλληλο για σένα. Η ζωή είναι μπροστά σου. Κοίταξε το είδωλο σου στον καθρέφτη, χάρισε του ένα χαμόγελο και πες του: «Περνώ και μόνη μου καλά». Άλλωστε οι άντρες έχουν γίνει πιο επιλεκτικοί επειδή διαθέτουν χρόνο και ελευθερίες. Εμείς γιατί να μην το κάνουμε;

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα