Ετοιμάζεται να γράψει ιστορία το Netflix στα φετινά Όσκαρ – Θα σπάσει ρεκόρ 85 ετών

Η συνδρομητική πλατφόρμα ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στη φετινή απονομή των Όσκαρ, καθώς είναι πιθανό να συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες στην κατηγορία «Καλύτερη Ταινία» και να σπάσει ένα ρεκόρ που κατέχει από το 1937 η Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), που είχε συγκεντρώσει 5 υποψηφιότητες στην 9η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 1937. 

Το Netflix μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ότι «χτίζει», αγοράζει και διανέμει ποιοτικό περιεχόμενο εδώ και χρόνια. Εκτός όμως από το ποιοτικό περιεχόμενο, ο κορωνοϊός και η «παύση» των γυρισμάτων στα κινηματογραφικά στούντιο αύξησαν τη δυναμική του Netflix που θα έχει ίσως τις περισσότερες υποψηφιότητες στα επερχόμενα Όσκαρ.

Το «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ και «Η Δίκη των 7 του Σικάγο» του Άαρον Σόρκιν θεωρούνται φαβορί, δεδομένου ότι και δύο έχουν λάβει πολύ καλές κριτικές και διαθέτουν πολλά από τα στοιχεία που συνήθως αναγνωρίζονται από την Ακαδημία. Επόμενο στη λίστα για τις ταινίες που πιθανόν θα είναι υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας είναι το «Ma Rainey’s Black Bottom» του Τζορτζ Σι Γουλφ.

Πέραν των τριών αυτών ταινιών που θεωρούνται φαβορί, μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνουν και το μιούζικαλ «The Prom», το «Da 5 Bloods» του Σπάικ Λι και το «The Midnight Sky» του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Καθώς απομένουν ακόμα πέντε μήνες μέχρι την τελετή των Όσκαρ, είναι νωρίς να πούμε με σιγουριά ότι το Netflix θα σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα