4 τρόποι για να φορέσεις σωστά τα oversized ρούχα!

Ακόμα κι αν είμαι λάτρης της oversized τάσης, μπορώ να παραδεχτώ ότι έχω τις δικές μου αμφιβολίες για αυτήν την τάση. Αυτή τη στιγμή αυτά τα oversized ρούχα είναι παντού και ακόμη και αν οι fashionistas και οι influencers τα προτείνουν, ως «κάτι να φορέσεις τώρα», δεν συμφωνώ.

Η μόδα σε αφορά με βάση την προσωπικότητα και την αισθητική νοημοσύνη σου, άμα νιώθεις καλά φορέσετέ το! Όταν φοράς μεγαλύτερα νούμερα μεγαλώνει και ο όγκος σου ανεξάρτητα από  το μέγεθος σου. Άμα παίζεις κρυφτό με τη φιγούρα σου τότε σίγουρα τα oversized ρούχα δεν είναι για σένα.

Η άνοδος της hip hop και οι influencers σου, πλασάρουν τη μόδα του oversized, σαν το απόλυτο trend των τελευταίων σεζόν . Αλλά δεν είναι κάτι νέο καθώς τα oversize μεσουρανούσαν στη δεκαετία 1970. Η τάση του Oversized μπορεί να έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη, αλλά δεν είναι για όλους και για όλες τις περιστάσεις. Τα υπερμεγέθη δεν είναι γενναιόδωρα με όλους. Κάνοντας mixing & matching ο στόχος είναι να εξισορροπείς την εμφάνισή  σου. Βρίσκω αυτή την τάση με όλων των ειδών oversized, πολύ ενδιαφέρουσα και όπως έχει πει και ο Yamamoto, “μερικές φορές απλά θέλετε να μοιάζετε με πατάτα”, ή  τουλάχιστον, δεν θέλετε το σώμα σας να είναι το μόνο επίκεντρο της προσοχής . Κατανοώ ότι κάποιες φορές θέλει και το σώμα το χώρο του μέσα στα ρούχα και να νιώθει πιο άνετα και εκτός σπιτιού. Δεν φοβάμαι λοιπόν να” καρφώσω” τις influencers και να σου δώσω ελαφρυντικά, καθώς δική τους η παραπλάνηση, δικό τους όμως και το δίμετρo skinny κορμί. Γιατί απαραίτητη προϋπόθεση για αυτά τα ρούχα είναι το ύψος και το λεπτό σωματότυπο. 

Σου λένε λοιπόν  “άνοιξε την ντουλάπα σου  – εξερεύνησέ την και δημιούργησε look με oversize κομμάτια” και εσύ πιάνεις ό,τι XXL βρεις μπροστά σου. Δεν είναι τόσο εύκολο και αν είναι δεν είναι για όλους! Για σένα που θες να συστηθείς με αυτή την τάση πρέπει να αγοράσεις ρούχα που είναι ειδικά σχεδιασμένα σε oversize γραμμή . Τα υπερμεγέθη κομμάτια παρέχουν την πρόσθετη περικοπή, που χρειάζεται για να μοιάζει με  μεγαλύτερο μέγεθος, είναι σκόπιμο.  Διάλεξε ένα σημείο της εμφάνισης σου, να τονίσεις φορώντας ένα oversized κομμάτι. Απέφυγε τα πολύ φωτεινά χρώματα.

 Όντας οπαδός της τεχνικής “Layering” θα σου πω ότι το bonus για ένα επιτυχημένο  look είναι να τοποθετήσεις το oversized κομμάτι πάνω από ένα άλλο κανονικού μεγέθους. Μπορείς να έχεις και μια πιο λεπτή προσέγγιση στην oversize τάση. Συμπλήρωσε την εμφάνισή σου με μεγάλα εντυπωσιακά αξεσουάρ. Εγώ θα σε συμβούλευα άμα θέλεις να φλερτάρεις με αυτήν την τάση, μείνε κοντά στο μέγεθος σου. Μπορείς επίσης φορώντας κάτι oversize είτε να δείξεις λίγο δέρμα, είτε να φορέσεις καλσόν με διαφορετικές υφές ή prints. Βασική συμβουλή είναι να κρατάς τα μανίκια  στο μήκος του αγκώνα. Δεν χρειάζεται να θυσιάσεις το στυλ σου, μπορεί η ντουλάπα σου να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα χαλαρό κομμάτι. Η άνεση ενός ευρύχωρου ρούχου είναι αναμφισβήτητη, προσάρμοσέ το λοιπόν στο σώμα σου και εκμεταλλεύσου το υπέρ σου. Αυτό το στυλ λειτουργεί καλύτερα όταν βουτάς τα δάχτυλά σου, απαλά στην αρχή! Έτσι σου έχω ετοιμάσει boards με do’s & don’ts σε oversized ντυσίματα για να έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη για αυτήν τη τάση. 

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Νέλλη Τσιακυρίδου

Νέλλη Τσιακυρίδου

Η Πηνελόπη Νέλλη είναι μια ταλαντούχα σχεδιάστρια. Ότι δημιουργεί έχει την σφραγίδα ενός καινούριου στυλ. Οι τάσεις της μόδας και οι συνδυασμοί, είναι η αγαπημένη της καθημερινότητα. «Οι τάσεις για μένα, είναι κάτι σαν την διαίσθηση!»
Η Πηνελόπη Νέλλη είναι μια ταλαντούχα σχεδιάστρια. Ότι δημιουργεί έχει την σφραγίδα ενός καινούριου στυλ. Οι τάσεις της μόδας και οι συνδυασμοί, είναι η αγαπημένη της καθημερινότητα. «Οι τάσεις για μένα, είναι κάτι σαν την διαίσθηση!»

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα