Γυμναστική με λάστιχο -Δες τις ασκήσεις για το σπίτι

Πολλοί πιστεύουν ότι οι ασκήσεις με λάστιχα είναι αποκλειστικά για γυναίκες, η πραγματικότητα όμως διαφορετική.

Η προπόνηση με λάστιχα γυμναστικής είναι τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες και αυτό γιατί οι συγκεκριμένες ασκήσεις, έχουν πολλές ομοιότητες με τα ελεύθερα βάρη, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές.

Μπορεί να βλέπετε κυρίως γυναίκες να γυμνάζονται με λάστιχα, αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς και ως γνωστών οι γυναίκες έχουν μια ροπή στους μικροτραυματισμούς καθώς και στις αδυναμίες μεταξύ των αρθρώσεων.

Τα λάστιχα γυμναστικής σύμφωνα με μελέτες είναι ιδανικά τόσο για μυϊκή ενδυνάμωση, όσο και για κάψιμο λίπους άρα και θερμίδων. Έχουν αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες ασκήσεις αντιστάσεων, δηλαδή ασκήσεις με βάρη. Μπορεί να μην σας γεμίζουν το μάτι σε σχέση με τα κλασικά βαράκια εκ πρώτης όψεως, αλλά μόλις τα χρησιμοποιήσετε θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε…

Οι ασκήσεις με λάστιχα γυμναστικής θα σας ενδυναμώσουν πραγματικά, έτσι ώστε να εξελίσσεστε με τον χρόνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρυθμίσετε το μήκος του λάστιχου, κάνοντας απλά έναν κόμπο για να δημιουργηθεί μεγαλύτερη αντίσταση και έτσι να αυξήσετε την δυσκολία.

Σημαντικό πλεονέκτημα των λάστιχων ενδυνάμωσης είναι η προστασία που προσφέρουν στις αρθρώσεις. Δεν επιβαρύνεται ένα συγκεκριμένο μέρος κατά την διάρκεια της άσκησης, αλλά όπως είπαμε επειδή η αντίσταση μεταφέρεται σε όλο το μήκος γυμνάζεται καλύτερα ο μυς. Αυτός είναι ο λόγος που νιώθετε και αυτό το κάψιμο κατά την διάρκεια της προπόνησή σας με λάστιχα.

Είναι τόσο μικρά που μπαίνουν σε τσάντα, σε κουτί ή όπου αλλού θέλετε. 
Εσείς ακόμα το σκέφτεστε;  Τώρα που τα γυμναστήρια είναι κλειστά, ελπίζουμε για πολύ μικρό διάστημα, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα κλασσικό λάστιχο κορδέλα, σκληρό ή μαλακό, και να αρχίσετε ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης, στο σπίτι.

Η expert Γιώτα Σαζου δείχνει ένα πρόγραμμα ασκήσεων με λάστιχο κορδέλα:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin