Πως και γιατί μηδενίζουμε το κοντέρ

Δεκέμβριος του 2012, τόσο κοντά και τόσο μακριά! 

Έχω επιστρέψει στη δουλειά μετά από απουσία 9 μηνών, δυο εγχειρήσεις, έναν επιθετικό καρκίνο, τρεις θεραπείες ανά δίμηνο με ραδιενεργό ιώδιο που με υποχρέωναν σε καραντίνα εντός κι εκτός Νοσοκομείου σε αποστειρωμένο θάλαμο.

Δεν επιτρεπόταν να βλέπω κανέναν, ούτε κατά διάνοια να έρχομαι σε επαφή με τον οποιονδήποτε, μέχρι και το φαγητό μου το άφηναν σε ένα ειδικό παράθυρο και  μου χτυπούσαν το κουδούνι  να ανοίξω να το πάρω.

Χρεωμένη ως τα αυτιά από τις επεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν σε κλινικές από εξειδικευμένο χειρουργό και από την παντελή έλλειψη εσόδων. Ένα χρόνο πριν είχα χάσει τον πατέρα μου, η σύνταξη της μάνας μου δεν είχε βγει ακόμα, λεφτά στην άκρη δεν υπήρχαν, μόνο ένας δυο φίλοι που βοήθησαν και θα τους ευχαριστώ μέχρι να πεθάνω! 

Έχω τόση χαρά που επέζησα και επέστρεψα στο ραδιοφωνάκι μου, στις εκπομπές μου, κάνω σαν μικρό παιδί που του χάρισαν ξανά τον κόσμο. Μετά από τόση κλεισούρα, τόση αγωνία, τόσο αγώνα, επέζησα, ξαναγεννήθηκα! Και μέτρησα φίλους! Και μέτρησα στιγμές! Και μέτρησα τη ζωή μου έως τότε! Και μηδένισα το κοντέρ! Είμαι 8 χρονών με όλα τα υπέρ και τα κατά της ηλικίας μου! Και φέτος το ίδιο διάστημα (Μάρτιο-Δεκέμβριο) ξαναζώ με έναν τρόπο, την καραντίνα, την μοναξιά, την έλλειψη επαφής.

Αλλά να σου πω κάτι; Είμαι υγιής, είμαι δυνατή, έχω τη δουλειά μου, μπορώ να αγοράσω τρόφιμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, να μη φάω όπως τότε σκέτες τηγανητές πατάτες και είμαι ευγνώμων!

Είμαι τόσο ευγνώμων που δε φαντάζεστε! Ο λόγος που τα γράφω όλα αυτά είναι γιατί όλες αυτές τις μέρες ακούω ατάκες του τύπου ‘μαύρες γιορτές θα κάνουμε’, ‘δεν θα βγούμε ούτε για ένα ποτό, είναι δυνατόν;’, ‘ευτυχώς που έβαψα ρίζα κι έκανα νύχι’, ‘δηλαδή δε θα κάνουμε ρεβεγιόν φέτος;’ ‘τι τυράννια αυτό το click away δεν μπορώ να αγοράσω τίποτα’ και με πιάνουν τα γέλια και είμαι ακόμη πιο ευγνώμων που δε χρειάζομαι τίποτε από αυτά για να χαμογελάω και να περάσω όμορφες γιορτές με αγάπη και ζεστασιά! 

Σας το εύχομαι ολόψυχα, αυτές οι γιορτές να είναι πιο ουσιαστικές, πιο ανθρώπινες κι αληθινές και του χρόνου να κάνουμε όλοι, όλα τα παραπάνω κι ακόμη πιο πολλά, να το ξευτελίσουμε παρέα! Καλές Γιορτές σε όλους! Μόνο χαμόγελα!


Δέσποινα Αυγερίδου

Photo Cover:pixabay.com/Anastasia Borisova

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα