Ανοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα στην Αυστρία, παρά τον κορωνοϊό

Η Αυστρία επέτρεψε το άνοιγμα πάνω από 400 χιονοδρομικών κέντρων, δύο μέρες προτού αρχίσει το τρίτο lockdown.

Η κυβέρνηση στις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ότι θα επέτρεπε το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων στις 24 Δεκεμβρίου.

Ήταν κάθετη στην απόφαση αυτή, παρά την ανακοίνωση ενός τρίτου lockdown την περασμένη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το σκι, ως υπαίθριο σπορ, μπορεί να ασκηθεί με ασφάλεια αν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Τα καταλύματα και η εστίαση θα παραμείνουν κλειστά, περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην πρόσβαση στις πίστες στους ντόπιους.

Το lockdown υποχρεώνει τα καταστήματα της χώρας και ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας υπηρεσιών της να κλείσουν έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Τον περασμένο Μάρτιο, έξι χιλιάδες τουρίστες μολύνθηκαν από την COVID-19 στις αρχές της πανδημίας,, στο χωριό Ισγκλ το οποίο, όπως και η πλειονότητα των άλλων αυστριακών χιονοδρομικών κέντρων, προσελκύει δεκάδες χιλιάδες σκιέρ κάθε χρόνο.

Στη δυτική επαρχία Τιρόλο, το σκι είναι τα θεμέλια της οικονομίας, με έξι εκατομμύρια σκιέρ που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Η συντήρηση των χιονοδρομικών κέντρων έχουν πολύ υψηλό κόστος, προβλέπονται μη βιώσιμες καταστάσεις. Στο Ισγκλ, επιλέγουν να ανοίξουν μόνο ένα μικρό μέρος του δικτύου των τελεφερίκ και των αναβατορίων τους.

Στην προηγούμενη σεζόν, η οποία είχε μικρή χρονική διάρκεια, λόγω της πανδημίας, τα χιονοδρομικά κέντρα επένδυσαν εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς απολύμανσης για τα τελεφερίκ, μάσκες για τους σκιέρ και εφαρμογές που διευκολύνουν τον διαμοιρασμό των σκιέρ ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Το Ισγκλ ανακοίνωσε ότι επένδυσε 700.000 ευρώ για μέτρα ασφαλείας εναντίον της COVID-19.

Το χιονοδρομικό κέντρο έχει εξοπλιστεί πλήρως και διαθέτει πλέον δικά του σημεία διενέργειας τεστ, εργαστήριο και σύστημα παρακολούθησης των λυμάτων προκειμένου να εντοπίζει ίχνη του ιού.

Photo cover:pixabay.com/Simon Steinberger 

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα