Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής Pierre Cardin

Πέθανε στα 98 του χρόνια ο Pierre Cardin ο άνθρωπος που σημάδεψε επί δεκαετίες ολόκληρες τον χώρο της μόδας. Την είδηση του θανάτου του μεγάλου σχεδιαστή ανακοίνωσε η οικογένειά του. 

Ο Pierre Cardin γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1922 στο Τρεβίζο της Ιταλίας. Ήταν γνωστός για το στυλ avant-garde. Λάτρευε τα γεωμετρικά σχέδια και ξέφευγε από τις κλασσικές νόρμες. Ίδρυσε τον οίκο μόδας του το 1954. Από το 1991 ήταν πρέσβης καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ο Pierre Cardin κατάφερε το brand του να ταξιδέψει σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα από τους πιο γνωστούς Γάλλους παγκοσμίως.

Οι γονείς του ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες αλλά για να γλιτώσουν από την επέλαση του ναζισμού έφυγαν από την Ιταλία και μετακόμισαν στην Γαλλία το 1924. Ο πατέρας του ένας εύπορος έμπορος οίνου ήθελε ο γιος του να γίνει αρχιτέκτονας αλλά εκείνος από παιδί ήθελε να σχεδιάζει ρούχα.

Η καριέρα του ξεκίνησε στα 14 του χρόνια όπου δούλευε δίπλα σε ένα ράφτη. Εκεί, έμαθε τα βασικά. Το 1939, έφυγε από το σπίτι του και εγκαταστάθηκε στο σπίτι ενός ράφτη στο Βισί όπου άρχισε να ράβει κοστούμια για γυναίκες.

Κατά την διάρκεια του β Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε εθελοντικά στον Ερυθρό Σταυρό.

Ο Cardin μετακόμισε στο Παρίσι το 1945. Εκεί, σπούδασε αρχιτεκτονική και εργαζόταν παράλληλα στον οίκο μόδας Paquin. Εργάστηκε με την Elsa Schiaparelli μέχρι που έγινε επικεφαλής του ατελιέ του Christian Dior το 1947.

«Η μόδα που σχεδίαζα ήταν κάτι παράξενο – ο κόσμος έλεγε ότι ήμουν τρελός και κανείς δεν ήθελε να φοράει τα ρούχα μου» είχε δηλώσει ο ίδιος ο σχεδιαστής το 2010 αναφερόμενος στο ξεκίνημά του. Ο χρόνος έδειξε πόσο άδικο είχαν όσοι δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την ευφυΐα του.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα