Ραχήλ Μακρή: To απαράδεκτο σχόλιο για την καρφίτσα της νοσηλεύτριας που εμβολιάστηκε

Στο στόχαστρο της Ραχήλ Μακρή μπήκε η νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» Ευσταθία Καμπισιούλη, η οποία ήταν η πρώτη πολίτης της χώρας που εμβολιάστηκε.

Η πρώην βουλευτής είναι αρνητής του κορωνοϊού, της μάσκας και των εμβολίων. Στο προφίλ της στο Facebook έγραψε για την Ευσταθία Καμπισιούλη ότι η καρφίτσα που φορούσε στο πέτο της είναι η εβραϊκή παλάμη χαμσά. Κάτι το οποίο δεν ισχύει…

Η καρφίτσα στην τσέπη της κυρίας Καμπισιούλη δεν ήταν η εβραϊκή παλάμη χαμσά, αλλά η καρφίτσα του Hand Medal Project, ένα «παράσημο» που σκέφθηκαν δύο καλλιτέχνιδες, η Iris Eichenberg και η Jimena Ríos, και μοιράστηκε ταυτοχρόνως παγκοσμίως τον περασμένο Νοέμβριο, για να ευχαριστήσουν το ιατρικό προσωπικό για τις θυσίες που έκαναν για να φροντίσουν όσους προσβλήθηκαν από κορωνοϊό.

Ο στόχος του πρότζεκτ απλός: Καλλιτέχνες, κοσμηματοπωλεία, φοιτητές και επαγγελματίες να δημιουργήσουν ένα μετάλλιο με το οποίο θα τιμήσουν τη δουλειά και τις θυσίες των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Τα μετάλλια αυτά φτιάχνονται από τον περασμένο Απρίλιο και το σχέδιο είναι κοινό.

«Το κόσμημα αυτό είναι ταυτόχρονα ένα μετάλλιο, ένα παράσημο που δικαιούνται οι αγωνιζόμενοι επαγγελματίες υγείας, αλλά και ένα τάμα φτιαγμένο από ανθρώπινα χέρια για να προστατεύσουν τα χέρια των ανθρώπων που σώζουν ζωές. Είναι χέρια που φτιάχνονται από χέρια για να ανταμείψουν χέρια», είχε πει πρόσφατα μιλώντας στην «Καθημερινή» η Ιρις Τσαντέ.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin