Ανδρέας Σταυρινίδης: Ο φωτογράφος μόδας της VOGUE Italia, είναι Έλληνας και μιλάει στην Κατερίνα Γιατζόγλου

Ο Ανδρέας Σταυρινίδης, έχει μια μεγάλη διεθνή καριέρα, σε όλο τον πλανήτη, εδώ και πολλά χρόνια, και – πως γίνεται πάντα -, και στην Ελλάδα, δεν τον ξέρει σχεδόν κανείς! 

Εγώ τελικά, από απορία θα πάω…. 
Έχει κάνει συνεργασίες και δημοσιεύσεις στις μεγαλύτερες VOGUE παγκοσμίως, με εξέχουσα  την Ιταλική  – που η συνεργασία του με τη διευθύντρια της, τη μοναδική και αξέχαστη Franca Sozzani, ένα θρύλο  στο χώρο της μόδας, τον έφερε σε ένα επίπεδο που πολύ λίγοι κατάφεραν  να φτάσουν. Και δε σταματά εδώ, καθώς και το Hollywood τον προσέγγισε μέσω της Columbia Pictures, ενώ παράλληλα συμμετείχε στα γυρίσματα του Dark Night Rises ( Batman ) της Warner Bros. Kαι αυτά είναι μόνον μερικά από τα highlights της διεθνής του καριέρας. 


Ανδρέα, πως ξεκίνησες  με τη φωτογραφία?


– Έχοντας σπουδάσει κοινωνιολογία και ενώ εκείνο τον καιρό παράλληλα, έκανα μουσικές παραγωγές συναυλιών Ελλήνων καλλιτεχνών, έπεσε στα χέρια μου μια φωτογραφική μηχανή. Τολμώ να πω, ότι ενώ πάντα με γοήτευαν οι εικόνες της μόδας και θεωρούσα τη φωτογραφία, ως μια μορφή τέχνης , δεν  είχα σκεφτεί  καν, να γίνω φωτογράφος.
Αυτό συνέβη καθώς άρχισα να ‘τραβάω ‘ στις συναυλίες που διοργανώναμε τότε, κάποιες εικόνες, και όταν τις έβλεπαν, όλοι μου έλεγαν ότι πρέπει να ασχοληθώ σοβαρά με το αντικείμενο.
Πες πες, και πριν το καταλάβω έγινε η πρώτη μου προτεραιότητα. Γοητευμένος από τη μόδα, σύντομα βρέθηκα στο χώρο και ανέπτυξα ένα προσωπικό στυλ, που αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία.  Οι φωτογραφίες μου  έχουν τη δική τους ταυτότητα και  αναγνωρίζονται αμέσως. 


Και η συνεργασία σου με τη Franca Sozzani ?


– Θα έλεγα ότι ήμουν αρκετά creative και διαφορετικός για τον Ελληνικό χώρο, με εικόνες που δεν τις έβλεπες καθημερινά στα περιοδικά εδώ, οπότε σκέφτηκα ένα βράδυ να στείλω στη Franca Sozzani ένα mail. Βέβαια αυτό ήταν και παραμένει, το όνειρο του κάθε φωτογράφου να καταφέρει να δημοσιεύσει στην Ιταλική VOGUE καθώς είναι η πιο prestigious και creative VOGUE παγκοσμίως! Και μέσα σε δέκα λεπτά μου απάντησε ( ! ), ότι οι φωτογραφίες μου είναι εκπληκτικές και να της στείλω το portfolio μου!.. Φαντάζεσαι την έκπληξη και τη χαρά μου, που εν ολίγοις δεν περιγραφόταν! Ένα χρόνο μετά περίπου, ξεκίνησα τη συνεργασία μου στη VOGUE Italia, έχοντας απευθείας επικοινωνία με τη Franca, μια σχέση επαγγελματική και πολύ προσωπική συνάμα, καθώς μιλούσαμε για τα πάντα ακόμα και για τις ανησυχίες μας. α αυτό κράτησε χρόνια, και αν ζούσε σήμερα, θα την ευχαριστούσα  γι ‘αυτό. 


Πες μου κάποια στιγμή που ξεχωρίζεις, από την επικοινωνία σου μαζί της?


-Ήταν τότε που ήμασταν στο Λονδίνο και οι δυο και δίπλα ακριβώς από τον Peter Lindberg, έναν πραγματικό θρύλο της φωτογραφίας, και γυρίζει και λέει ότι  ” Πιστεύω ο Ανδρέας ότι είναι, από τους καλύτερους φωτογράφους παγκοσμίως, οι φωτογραφίες του, δεν βγαίνουν ποτέ απ ‘το μυαλό μου… “Και γυρνώντας ο Lindberg λέει ότι το ξέρει, μαζί δημοσιεύουμε εξάλλου! Ειλικρινά εκείνη την στιγμή ένιωσα το έδαφος να χάνεται κάτω απ ‘τα πόδια μου. Το μόνο που κατάφερα να ψελλίσω ήταν, ένα “Thank you…”


Είχες κακές εμπειρίες στα φωτογραφικά σου σετ, από δύσκολα μοντέλα ίσως, ή πελάτες ή συνεργάτες? 


-Δεν  πιστεύω ότι υπάρχει κάτι δύσκολο όταν είσαι υπομονετικός και με καλή διάθεση απέναντι σε όλους! Όλα τακτοποιούνται με θέληση και υπομονή. Και βέβαια ανάλογα την εμπειρία, την παιδεία και τον χαρακτήρα του καθενός.


Μελλοντικά σου σχέδια?

-Αυτό το διάστημα προσανατολίζομαι στο Λος Άντζελες  καθώς μου αρέσει και το κλίμα εκεί. Βέβαια, δεν έχει την ποιότητα του ήλιου της Ελλάδας, αλλά έτσι κι αλλιώς σκοπεύω να πηγαινόρχομαι, πάντα το έκανα αυτό εξάλλου, εδώ έχω τους φίλους μου, την οικογένεια μου, και κάποιες σταθερές στο χρόνο συνεργασίες. Και φυσικά δεν υπάρχουν μικρές ή μεγάλες δουλειές όταν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις, οπότε είμαι πάντα ανοιχτός σε νέες συνεργασίες.


Στον ελεύθερο χρόνο σου τι κάνεις? 
-Αγαπώ τις πολεμικές τέχνες ( είμαι κάτοχος μαύρης ζώνης και δύο νταν στο καράτε ), παίζω ντραμς και όταν έχω χρόνο συμμετέχω σε πρωταθλήματα μπιλιάρδου, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό. Και εννοείται πολλές ταινίες, καθώς είμαι φανατικός σινεφίλ!


Θα ήθελες να πεις κάτι σε όσους μας διαβάζουν αυτή τη στιγμή ?
-Ναι, ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο, όλα τα όνειρα μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να πιστεύουμε και να δουλεύουμε πάνω σε αυτά, με πραγματικό πάθος και αφοσίωση στο στόχο μας. 

www.andreasstavrinides.com

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα