Κορωνοϊος: Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος αμφισβητεί με στοιχεία για την αξιοπιστία των rapid test

Ήδη έχει φτάσει στην Ελλάδα το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Μεγάλη βόμβα μεγατόνων εξαπέλυσε ο καθηγητής πνευμονολογίας Βασιλακόπουλος  στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Ο καθηγητής με την αποκάλυψή του ανοίγει τον ασκό του Αιόλου σχετικά με την αξιοπιστία των rapid test τα οποία έχουν αγοραστεί κατά εκατομμύρια από το ελληνικό Δημόσιο κι άλλους φορείς.

Απαντώντας λοιπόν στο ερώτημα πολλών «γιατί δεν μπορούν να ελαστικοποιηθούν τα μέτρα με παράλληλη διενέργεια πολλών τεστ» προκειμένου να χαρτογραφηθούν τα κρούσματα, ο καθηγητής κ. Βασιλακόπουλος ισχυρίστηκε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι έχουμε  ως και 40% πιθανότητα ένα αρνητικό τεστ να αφορά κάποιον που στην πραγματικότητα είναι φορέας του κορωνοϊού!

Πόσο επικίνδυνη είναι η νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Ελλάδα;

Ο καθηγητής κύριος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε και στην είδηση ότι το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού το οποίο εντοπίστηκε πρώτα στην μεγάλη Βρετανία, έχει φτάσει ήδη στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα σε τέσσερα μοριακά τεστ γνωστού εργαστηρίου, εντοπίστηκε το νέο στέλεχος του ιού για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ο καθηγητής αυτόν τον τομέα ήταν πιο καθησυχαστικός, καθώς διευκρίνισε ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος δεν επιφέρει μεγαλύτερη θνησιμότητα, η κάποια άλλη ουσιαστική διαφορά, παρά μόνο θεωρείται ότι μεταδίδεται ευκολότερα.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα