Persian Massage


Το 2020 που μας αποχαιρέτησε ήταν αναμφισβήτητα μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις και για γερά νεύρα. Μας γέμισε θλίψη και άγχος με όλα αυτά που συνέβησαν σε παγκόσμιο επίπεδο και μας στέρησε πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα όπως την ανθρώπινη επαφή και το ανθρώπινο άγγιγμα.


Για να ξορκίσουμε το κακό για αυτή την καινούρια χρονιά, που θέλω να πιστεύω ότι θα είναι καταπληκτική, ας ξεκινήσει με ένα μασάζ, όχι οποιοδήποτε μασάζ, αλλά μια τεχνική από την Περσία, το σημερινό Ιράν, που από ότι γράφετε ο Ξέρξης στις εκστρατείες του, είχε πάντα μαζί του μια ειδική ομάδα που του έκαναν μασάζ κάθε βράδυ.


Η τεχνική είναι πάρα πολύ απλή , και μπορεί να την κάνει ο καθένας και στο δικό του χώρο, το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση και αιθέρια έλαια.
Η διαδικασία ξεκινάει με μία απλή επάλειψη του σώματος με τα αιθέρια έλαια, που κατά προτίμηση θα πρέπει να έχουν ζεσταθεί, έτσι ώστε οι πόροι του δέρματος να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο από το έλαιο, και να επέλθει μία αρχική χαλάρωση.


Στην συνέχεια ξεκινάμε από το πέλματα, οπού είναι το σημείο εξόδου την κακής ενέργειας προς την γη και αρχίζουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις με τον αντίχειρα μας να κάνουμε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στα μαξιλαράκια που βρίσκονται κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών μας καθώς και στην υπόλοιπη πατούσα. Το πέλμα έχει πάρα πολλές απολήξεις νεύρων, και καταπονείται πιο πολύ γιατί σηκώνει όλο το βάρος μας, όπως επίσης
αντανακλαστικά γίνετε σημείο έντασης όταν βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση.


Αργά και σταθερά μεταβαίνουμε στις γάμπες όπου εκεί με όλη μας την παλάμη αρχίζουμε από το κάτω μέρος της γάμπας και με διαδοχικές κινήσεις (hand over hand) με λίγη παραπάνω πίεση σπρώχνουμε προς τα επάνω , για να κυκλοφορήσει πιο εύκολα η ροή του αίματος.


Για το πίσω μέρος των μηρών, χρησιμοποιούμε τον πήχη του χεριού μας και με διαδοχικές κινήσεις προς τα πάνω σε αργό ρυθμό κάνουμε συνεχή κίνηση σαν αν προσπαθούμε να ισιώσουμε το σημείο.


Το πιο σημαντικό σημείο του σώματος είναι η πλάτη, καθώς εκεί χρησιμοποιούμε όλη την παλάμη από το κάτω μέρος προς τα πάνω και η κίνηση που κάνουμε είναι σαν να προσπαθούμε να την ανοίξουμε και να την απλώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, όπως όταν τεντωνόμαστε.

Επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους πήχεις των
χεριών μας πολύ απαλά παράλληλα με την σπονδυλική στήλη και με κίνηση προς τα έξω , ώστε να βοηθήσουμε αυτό το άνοιγμα, γιατί κακά τα ψέματα η καθιστική ζωή μας έχει κάνει να “μαζέψουμε” αρκετά.


Το τελευταίο κομμάτι του Περσικού μασάζ επικεντρώνετε στο μπροστινό μέρος του σώματος και ειδικά στην κοιλιά και στο κεφάλι.
Οι συγκεκριμένες περιοχές είναι πάρα πολύ ευαίσθητες και θέλουν μόνο απαλές κινήσεις. Στην κοιλιά κάνουμε απαλές μαλάξεις με τις άκρες των δαχτύλων μας, πάντα σε κυκλική κίνηση, και επικεντρωνόμαστε στη περιοχή γύρω από τον αφαλό, καθώς εκεί συγκεντρώνονται όλα τα συναισθήματα που αφορούν το φόβο και την αγωνία, σαν να προσπαθούμε με προσεκτικές κινήσεις να ξεδιαλύνουμε τον κόμπο που μας δημιουργείται.

Στο κεφάλι ξεκινάμε από εκεί που τελειώνει η μύτη στην βάση του Τρίτου ματιού και με τους αντίχειρες μας μόνο αρχίζουμε να ανοίγουμε το μέτωπο μας με κίνηση προς τα πάνω και προς τα έξω (τοξοειδής κίνηση) , σαν να προσπαθούμε να ισιώσουμε το δέρμα, καθώς εκεί είναι άλλο ένα σημείο που συγκεντρώνονται πολλά από τα συναισθήματα που βιώνουμε καθημερινά.


Αφού τελειώσουμε αφήνουμε τον θεραπευόμενο σκεπασμένο με μια πετσέτα έτσι ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του σώματος για περίπου δέκα λεπτά, και έτσι δίνουμε την ευκαιρία και στα αιθέρια έλαια να εισχωρήσουν όσο πιο βαθιά γίνετε, προσεφέροντάς μας την υπέρτατη χαλάρωση.


Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να αρχίσει η χρονιά σας όπως πρέπει : Απλά υπέροχα!!!

Photo cover:pixabay.com/blueland 

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Γιάννης Σάσσας

Γιάννης Σάσσας

Ασχολείται με τις Ενεργειακές θεραπείες από το 2015. Ιδρυτής και Διαχειριστής της σελίδας στο Facebook: Reiki Wellness at Home και στο Instagram: reiki wellness at home.
Ασχολείται με τις Ενεργειακές θεραπείες από το 2015. Ιδρυτής και Διαχειριστής της σελίδας στο Facebook: Reiki Wellness at Home και στο Instagram: reiki wellness at home.

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα