Κορωνοϊός: 3 εναλλακτικές μορφές γυμναστικής σε καθεστώς καραντίνας

Συμπληρώσαμε 10 μήνες σε καθεστώς καραντίνας. Η ανάγκη της άσκησης έχει ενσωματωθεί πλέον στην καθημερινότητά μας. Εκτός από άθληση προσφέρει διασκέδαση και ευεξία, δύο πλέον αναγκαία πολύτιμα ψυχολογικά αγαθά.

Σας προτείνουμε τρεις εναλλακτικές μορφές γυμναστικής, που σκοπό έχουν να αθληθείτε με ασφάλεια εντός και εκτός σπιτιού.

Photo:pixabay.com/Andrea Speha

Χορός στο σπίτι, χορός στο δάσος ή στο πάρκο!

Όταν είστε στο σπίτι σας, διαλέξτε τα αγαπημένα σας τραγούδια, στοχεύστε σε μία εποχή που αγαπάτε, π.χ. disco και βάλτε αφύπνιση σε 90 λεπτά. Αρχίστε το χορό, ούτε που θα το καταλάβετε πως πέρασε η ώρα…

Κάντε ένα μικρό γκρουπάκι με τις φίλες σας και δώστε ραντεβού για χορό στη φύση, τηρώντας όμως τα μέτρα ασφαλείας. Φτιάξτε μία λίστα με πέντε αγαπημένα τραγούδια της κάθε μία και αρχίστε να χορεύετε, το ποιο πιθανό είναι να σας ακολουθήσουν και άλλοι, τονίζουμε και πάλι κρατάμε αποστάσεις.

Photo:pixabay.com/Free-Photos 

Περπάτημα στο σπίτι, περπάτημα στο βουνό!

Περπατήστε στο σπίτι, ένα χαλαρό Σάββατο θα μετατραπεί σε ένα θερμόαιμο Σάββατο. Βάλτε στόχο δουλειές που θέλουν περπάτημα. Μεταφέρετε πράγματα από τον έναν χώρο στον άλλον, αλλάξτε διακόσμηση σε όλο το σπίτι, ανεβείτε κατεβείτε σε πατάρι, αποθήκη, κτλ.

Οργανώστε περπάτημα στα βουνά της περιοχής σας, καλό είναι να έχετε τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα μαζί σας. Πάρτε νερό, ελαφρύ σνακ, πετσετούλα μην ξεχάσετε το κινητό και τα ακουστικά σας. Περπατήστε σε ότι ρυθμό μπορείτε, για τουλάχιστον δύο ώρες.

Photo:pixabay.com/Quang NGUYEN DANG

Ποδήλατο στο σπίτι, ποδήλατο στη φύση!

Οι περισσότερες έχουμε ένα στατικό ποδήλατο στο σπίτι, που τις περισσότερες φορές το μετατρέπουμε σε μία πολύ ωραία κρεμάστρα! Βάλτε το ποδήλατο στο χώρο που είναι η τηλεόραση, βάλτε την αγαπημένη σας ταινία και αντί να κάτσετε στον καναπέ, καθήστε στο ποδήλατο και αρχίστε χαλαρά. Στόχος είναι να κάνετε ποδήλατο καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας….

Όσες πραγματικά αγαπάτε το ποδήλατο, πηγαίντε βόλτα στη φύση, πάντα με προσοχή, αν θέλετε οργανώστε το με την κολλητή σας, ώστε να έχετε και παρεούλα. Απολαύστε τη φύση και αναπνεύστε καθαρό αέρα.

Photo cover:pixabay.com/Gerd Altmann 

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα