Άρχισε να χιονίζει στα ορεινά της Θεσσαλονίκης -Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα

Χιόνια, τσουχτερό κρύο και παγετός έφερε η κακοκαιρία Λέανδρος σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος,

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις των ειδικών αρχίζουν και γίνονται πράξη με τις πρώτες περιοχές της Θεσσαλονίκης να φορούν τα… λευκά τους, καθώς ο καιρός αρχίζει και θυμίζει για τα καλά χειμώνα.

Το τελευταίο 24ωρο έκανε έντονη την εμφάνισή της η κακοκαιρία «Λέανδρος», στα «λευκά» ντύθηκε η δυτική Μακεδονία, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στους μεγάλους οδικούς άξονες της βόρειας Ελλάδος.

Ο «Λέανδρος» έφερε τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης. Από το βράδυ της Πέμπτης έπεσαν νιφάδες χιονιού στο Πανόραμα, τον Χορτιάτη, το Φίλυρο, στο Ωραιόκαστρο και στα ορεινά του δήμου Λαγκαδά και συγκεκριμένα στο Σοχό, το Πευκοχώρι, τον Λαχανά, τον Χορτιάτη, την Ξυλόπολη και την Όσσα., χωρίς να προκληθούν όμως προβλήματα.

Χιονόνερο πέφτει τόσο στην Τούμπα, τη Χαριλάου, την Καλαμαριά και την Πυλαία όσο και δυτικά στη Νεάπολη, τον Εύοσμο, το Κορδελιό και άλλες περιοχές. .

O μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει τεθεί σε 24ωρη επιφυλακή ενόψει τις επιδείνωσης του καιρού, και τα συνεργεία με αλατοδιανομείς και υδροφόρες είναι έτοιμα να επιχειρήσουν, αν χρειαστεί.

Σάκοι με αλάτι μοιράστηκαν σε νοσοκομεία και σχολεία.

Για τυχόν προβλήματα σχετιζόμενα με την κακοκαιρία οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε 24ωρη βάση στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας 2313 317.930.

Χιονίζει και στο Κιλκίς

Το χιόνι έφτασε στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και στα ορεινά του νομού Πέλλας. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στον νομό Σερρών, στην Εγνατία Οδό, μετά τα διόδια. Στο Νευροκόπι της Δράμας το θερμόμετρο δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα 1, στο Κιλκίς 2, στην Κοζάνη 3.

Πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Φλώρινα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα