Μύκητες ποδιών: 3 τρόποι για να απαλλαγείς με φυσικό τρόπο

Οι μύκητες στα νύχια των ποδιών είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μας, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες. Το κύριο σύμπτωμα είναι το κιτρίνισμα των νυχιών, το πρήξιμο και ο πόνος. Η κακή υγιεινή, ο ιδρώτας και ο διαβήτης είναι οι κύριες αιτίες της εμφάνισής τους.

Οι μύκητες χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση ώστε να μην φτάσετε στην απώλεια του νυχιού. Η φυσική αποκατάσταση χρειάζεται περίπου δύο μήνες.

Υπάρχουν τρεις φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης:

Η μαγική μαγειρική σόδα

Σίγουρα όλες έχετε στο ντουλάπι σας μαγειρική σόδα. Όταν εμφανιστούν οι μύκητες, σε ένα μεγάλο μπολ θα ανακατέψετε: μισή κούπα μαγειρική σόδα, τρεις κούπες ζεστό νερό, ένα τέταρτο της κούπας οξυζενέ, μισή κούπα αλάτι. Πριν τον ύπνο, βάλτε το προβληματικό νύχι μέσα σε λευκό ξύδι και έπειτα καλύψτε το με το μείγμα που φτιάξατε. Καλύψτε το με μία γάζα και αφαιρέστε τη το πρωί. Θα πρέπει για ένα μήνα να επαναλαμβάνετε κάθε βράδυ την ίδια διαδικασία.

Σχετικό άρθρο:

Μηλόξυδο


Το μηλόξυδο είναι είναι θαυματουργό θεραπευτικό υλικό. Θα ανακατέψετε μία κούπα ζεστό νερό και μία κούπα με μηλόξυδο. Θα βάλετε το νύχι με το μύκητα μέσα στο μείγμα που φτιάξατε για 10 λεπτά. Θα σκουπίζετε καλά μετά από κάθε θεραπεία. Θα πρέπει να επαναλαμβάνετε κάθε βράδυ μέχρι να εξαφανιστεί.

Στημένο λεμόνι

Θα στρίβετε κάθε βράδυ ένα λεμόνι. Θα το εφαρμόζετε για τουλάχιστον 10 λεπτά και θα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Θα στεγνώσετε πολύ καλά την περιοχή. Θα επαναλαμβάνετε μέχρι να εξαφανιστεί.

Photo cover:pexels.com/Sharon McCutcheon

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα