ΒΜΦ-Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει: Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Πίτερ Μπρέγκελ

Πόσες ιστορίες κρύβονται πίσω από γνωστά έργα τέχνης; Πόσοι άνθρωποι μπορούν να χωρέσουν μέσα σ’ ένα πίνακα; Τι σχέση έχει ένα παλιό εργοστάσιο φωταερίου με την τέχνη;

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έχει σχεδιάσει και προτείνει μία ξεχωριστή σειρά ψηφιακών εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά 3-10 ετών, με έμπνευση τους ανθρώπους πίσω από σπουδαία έργα τέχνης αλλά και μέσα σε αυτά καθώς και τους ανθρώπους που έδωσαν ζωή στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο που φώτισε την Αθήνα για περίπου 130 χρόνια!

Χωρίς να βγούμε καν απ’ το δωμάτιό μας, ταξιδεύουμε μέσα από την παγκόσμια τέχνη στα έργα πέντε μεγάλων καλλιτεχνών από διάφορες εποχές και διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα: από την Αναγέννηση στον υπερρεαλισμό και από εκεί στην pop art και τη σύγχρονη τέχνη! Χορεύουμε στο σκοτάδι με τις φιγούρες της Πάουλα Ρέγο και γράφουμε την ιστορία της κοπέλας στη γραφομηχανή, βγαίνουμε να κυνηγήσουμε στο χιόνι, όπως οι κυνηγοί του Πίτερ Μπρέγκελ, και τρώμε μαζί με τους εργάτες στη μεγάλη τραπεζαρία, διοργανώνουμε μια γιορτή με φανταστικούς φίλους, όπως Μαξ Ερνστ, και καλούμε σημαντικά πρόσωπα του εργοστασίου, τρυπώνουμε στο εργαστήριο του Άντυ Γουόρχολ και φτιάχνουμε μοναδικά pop-art πορτραίτα των εργαζομένων, γεμίζουμε το δωμάτιό μας με το παράξενο πλήθος του Άντονι Γκόρμλι και ερχόμαστε λίγο πιο κοντά με τους ανθρώπους του παλιού εργοστασίου!

Με έμπνευση λοιπόν τον άνθρωπο, χρησιμοποίησε όλη την καλλιτεχνική σου ενέργεια, βάλε φαντασία και ετοιμάσου να φτιάξεις τους πιο παράξενους, διαφορετικούς και μοναδικούς ανθρώπους που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στην τέχνη και στο εργοστάσιο!

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Πίτερ Μπρέγκελ
Πόσους γρίφους μπορεί να κρύβει ένας πίνακας; Πόση φασαρία μπορεί να «κάνει» ένα έργο;

Ετοιμάσου να γίνεις και εσύ ζωγράφος και να «συνεχίσεις» το έργο του μεγάλου Φλαμανδού ζωγράφου, ανακαλύπτοντας μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να πάρεις μια γεύση από το πως ζούσαν οι άνθρωποι πριν από περίπου 400 χρόνια!

*για παιδιά από 7 ετών
Βρες τις οδηγίες εδώ.

Photo cover:pixabay.com/Holly Dornak 

Πηγή:https://gasmuseum.gr/index.php/to-mouseio-spiti/dimiourgiki-mathisi/eikastika-ergastiria/mikroi-kallitexnes-en-drasei

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα