Ίσως το μεγαλύτερο έγκλημα στην Ιστορία – Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τους Ναζί

Συμπληρώνονται σήμερα εβδομήντα έξι χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς-Μπιρκενάου από τις συμμαχικές δυνάμεις. Μια επέτειος που τιμά τη μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων που εξολοθρεύθηκαν με πρωτοφανείς, βιομηχανικές μεθόδους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και θανάτου από το ναζιστικό καθεστώς.

Έξι εκατομμύρια Εβραίοι οδηγήθηκαν απάνθρωπα στον θάνατο! 

Η Ελλάδα αποτίει σήμερα ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη εκατομμυρίων Εβραίων, Ελλήνων και μη, που έπεσαν θύματα του ειδεχθέστερου εγκλήματος της σύγχρονης Ιστορίας. Τιμά επίσης, τους επιζήσαντες της Shoah αναγνωρίζοντας τα ανεξίτηλα τραύματα που έφεραν στην ψυχή και το σώμα τους, καθώς και την ηρωική, ανιδιοτελή προσφορά όλων όσων προστάτευσαν αυτούς που καταδιώχθηκαν ανελέητα από τη φυλετική παράνοια του ολοκληρωτικού καθεστώτος του εθνικοσοσιαλισμού.

Μαζί με εκατομμύρια άλλους Εβραίους, οι Έλληνες Εβραίοι και οι ισραηλίτικες κοινότητες της Ελλάδος έπεσαν θύματα μιας ασύλληπτης θηριωδίας η οποία επέφερε τον σχεδόν ολοκληρωτικό τους αφανισμό. Η μνήμη των τραγικών αυτών γεγονότων θα παραμείνει ανεξίτηλη και ζωντανή. Είναι καθήκον όλων μας να τη διαιωνίσουμε, προκειμένου να αποτελέσει φραγμό ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, αλλά και παράδειγμα αποφυγής για τις νέες γενιές.
Η Ελλάδα από το 2005 αποτελεί πλήρες μέλος της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος και έχει αναλάβει, με τη Διακήρυξη της Στοκχόλμης, την ευθύνη διατήρησης στη συλλογική μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. 

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη κατά του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, του διαχωρισμού, του εκφοβισμού, της ξενοφοβίας. Θα συνεχίσει να τιμά και να προστατεύει τη μνήμη όσων χάθηκαν και δεσμεύεται ότι θα εργάζεται αδιάλειπτα για να μην ξεχαστούν ποτέ αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους και για να μη ζήσει πoτέ ξανά η ανθρωπότητα τέτοιες φρικαλεότητες.
Ποτέ Ξανά!! 

Η πιο δυνατή και συγκλονιστική φωτογραφία «Το κοριτσάκι με το κόκκινο παλτουδακι», που δείχνει τα μαύρα χρόνια της τοτε Ευρώπης αλλα και του ολοκαυτώματος των Εβραίων συνανθρώπων μας, που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι Γερμανοί Ναζί...Η σκηνή είναι από το αριστούργημα του Steven Spielberg “Schindler’s List”, 1993. (Η λίστα του Σίντλερ). Η ταινία απέσπασε 7 Oscars και συγκαταλέγεται στην λίστα των 20 καλύτερων ταινιών όλων των εποχών!!!

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin