Ελον Μασκ: H ερώτηση που κάνει πάντα σε κάποιον για να δει αν λέει ψέματα

O Ελον Μασκ ξέρει αν λες ψέματα στις συνεντεύξεις σου για δουλειά. Μια μόνο απλή ερώτηση μπορεί να σε φέρει σε αρκετά δύσκολη θέση.

Για τον Έλον Μασκ, δεν έχουν τόση σημασία τα πτυχία, ούτε το απολυτήριο λυκείου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla φαίνεται ότι στα βιογραφικά των υποψηφίων θέλει να δει κάτι άλλο και αυτό είναι το «ιστορικό επιτευγμάτων». Ζητά δηλαδή αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν την ικανότητα του υποψηφίου πάνω στη δουλειά.

Η ερώτηση που κάνει πάντα σε έναν υποψήφιο για δουλειά είναι η εξής: «Ποια είναι τα δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετώπισες και με ποιον τρόπο τα έλυσες;».

Ο λόγος της ερώτησης, όπως τονίζει ο ίδιος, είναι ότι ‘οι άνθρωποι που πραγματικά έλυσαν ένα πρόβλημα, ξέρουν ακριβώς, με όλες τις λεπτομέρειες, τη μέθοδο που ακολούθησαν, για να το κάνουν’. Με την έννοια αυτή, οι υποψήφιοι ξέρουν να μιλήσουν ακριβώς για το πρόβλημα σε διάφορα επίπεδα, έχουν κατανοήσει το πώς προέκυψε και τι χρειάστηκε, ώστε να λυθεί.

Κάποιος που κάνει ψευδή δήλωση δεν έχει την ικανότητα να το υποστηρίξει πειστικά και σίγουρα δεν μπορεί να αναλύσει την κάθε λεπτομέρεια. Διότι «οι άνθρωποι που έλυσαν πραγματικά το πρόβλημα ξέρουν ακριβώς πώς το έκαναν», είπε ο Μασκ. “Ξέρουν και μπορούν να περιγράψουν τις μικρές λεπτομέρειες.”

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin