Θρίλερ στα Ιμαλάια: Σώθηκε από θαύμα ο Αντώνης Συκάρης, χάθηκαν τρεις κορυφαίοι ορειβάτες

Σε θρίλερ εξελίχθηκε για ομάδα έμπειρων ορειβατών μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Αντώνης Συκάρης, η επιχείρηση ανάβασης στην κορυφή της Κ2 των Ιμαλαΐων με υψόμετρο 8.611 μέτρα.

Ο Συκάρης σώθηκε από θαύμα καθώς την κατάλληλη στιγμή πήρε τις κατάλληλες αποφάσεις και σταμάτησε περίπου στα 7.500 μέτρα, όμως η δοκιμασία ήταν ακραία, η θερμοκρασία στους -40. Επαθε κρυοπαγήματα στα δάκτυλα του ποδιού του και από την Κυριακή νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην κοιλάδα Σκαρντού του Πακιστάν και σε υψόμετρο 2.500 μέτρων.

Δυστυχώς όμως άλλοι τρεις σύντροφοί του δεν ήταν το ίδιο τυχεροί. Τρεις φημισμένοι ορειβάτες μεταξύ των οποίων ο θρύλος του Πακιστάν Μοχάμεντ Αλί Σαντπάρα αγνοούνται επισήμως από την περασμένη Παρασκευή. Οι άλλοι δύο είναι ο Χουάν Πάμπλο Μοχρ από τη Χιλή και ο Ισλανδός Τζον Σνόρι.

«Δε μπορείς να καταλάβεις πώς είναι να είναι στους -30 και στους -40 βαθμούς Κελσίου. Σε εξασθενεί το ψύχος. Σου δημιουργεί τεράστια δίψα. Τα δώσαμε όλα. Είναι πολλά αυτά που θέλω να πω, αλλά όχι τώρα… Ηθελα πολύ να φτάσω στη κορυφή… αλλά δε μπόρεσα…», λέει με συγκίνηση και αφού κομπιάζει για λίγο συνεχίζει: «Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες. Δε μπόρεσα… Η σκέψη μας τώρα είναι σε όλους τους Ελληνες ορειβάτες, στον Αλί, στον Σνόρι και στον Πάμπλο που αγνοούνται. Θα σας τα διηγηθώ όλα στο ίντερνετ τις επόμενες ημέρες. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα και για την υποστήριξη. Σας ευχαριστώ» είπε συγκινημένος o Αντώνης Συκάρης.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα