Σωτήρης Καλυβάτσης: Μιλάει για τον Αντώνη Κανάκη, τη γυναίκα της ζωής του και την οικονομική καταστροφή του

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1969 στη Θεσσαλονίκη. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 παρουσίαζε, μαζί με τον Αντώνη Κανάκη και τον Αντώνη Παραρά την εκπομπή «Κομφούζιο», αρχικά στην ΕΤ-3 και στη συνέχεια στο STAR.

Μετά το θάνατο του Παραρά, ο Καλυβάτσης με τον Κανάκη συνέχισαν την εκπομπή Α.Μ.Α.Ν, που αποδόθηκε ως “Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς”, χωρίς να είναι η αρχική πρόθεση των δημιουργών.

Έχει συμμετάσχει στις ταινίες Στάκαμαν (2000) και Νήσος 2 (2011) και σε επιθεωρήσεις και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ενώ έχει παρουσιάσει ψυχαγωγικές εκπομπές όπως το Bellas TV και τηλεπαιχνίδια όπως το Fatus Olus.

Είμαι κακή παρέα

Δεν θα σταματήσω να λέω ότι η ζωή είναι μικρή και θα πρέπει να περνάμε καλά. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι τόσοι άνθρωποι ήρθαμε πάνω στη γη για να τυρρανιόμαστε, πληρώνοντας και εξυπηρετώντας σκοπούς άλλων ανθρώπων. Με αυτή την έννοια λοιπόν, είμαι πολύ κακή παρέα. Συναναστραφείτε με άφοβα και θα το διαπιστώσετε, έχει πει ο Σωτήρης Καλυβάτσης και συμφωνούμε μαζί του!

Προσωπική ζωή

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης ήταν ζευγάρι με την τραγουδίστρια Αντιγόνη Ψυχράμη ενώ σήμερα συζεί με την Υρώ Λούπη.

Το ζευγάρι είναι μαζί σχεδόν τρία χρόνια πλέον και παρόλο που δεν προβάλλουν συχνά την προσωπική τους ζωή, φαίνονται full in love.

Ο Σωτήρης αποκάλυψε πως παρά το επιβαρυμένο τους πρόγραμμα, βρίσκουν χρόνο ο ένας για τον άλλον και μάλιστα στέλνουν σύντομα βίντεο για να ανταλλάσσουν μηνύματα.

Ο έρωτάς τους “άνθισε” σε θεατρική παράσταση που έπαιξαν μαζί και ο ηθοποιός εξομολογήθηκε πως ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στην προσέγγισή της. “Έπρεπε να κρατάμε τα προσχήματα , μη διαλύσουμε και ολόκληρη την παράσταση”.

“Δεν καταπιέζομαι ποτέ, αλλά για μένα μια σχέση βασίζεται κυρίως στην επικοινωνία. Όταν μπορείς να επικοινωνήσεις με τον άλλον, τότε όλα είναι καλά. Κι αν δεν είναι καλά ακριβώς, έχεις τη βάση να τα βελτιώσεις. Δόξα τω θεώ, έχω μια σχέση και υπάρχει επικοινωνία.

Με την Υρώ ταιριάζουμε ως άνθρωποι. Κολλάμε. Επικοινωνούμε και περνάμε καλά τον χρόνο που είμαστε μαζί. Επίσης, με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Είναι πολύ βασικό ο άνθρωπός σου να σε τραβάει προς τα επάνω και να σε εξελίσσει. Είναι ένα πλάσμα χαρισματικό που σέβομαι, εκτιμώ, αγαπώ και θαυμάζω πολύ.

Έχω δει σχέσεις να καταστρέφονται όταν και οι δύο είναι στον ίδιο κλάδο, μάλλον λόγω του ανταγωνισμού. Δεν ξέρω κιόλας, τι να σου πω. Πάντως εμάς μας βοηθάει, από την άποψη ότι υπάρχει κατανόηση. Ξέρει τι πάει να πει δεκάωρο γύρισμα, για παράδειγμα. Ή το «φεύγουμε για περιοδεία» ή «έχω παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη», όπως κάνω τώρα με τον «Βαφτιστικό της Κυρίας». Δεν είναι απλό, ούτε εύκολο για κάποιον που έχει πλήρη άγνοια του δικού μας επαγγέλματος να δεχτεί κάτι τέτοιο.

Μου αρέσουν τα παιδιά, αλλά αυτό που λέμε «πατρικό φίλτρο» ή κάποια παρόμοια ανάγκη, δεν μου βγήκε ποτέ. Όπως δεν έχω καλή σχέση με τον γάμο, έτσι δεν μου δημιουργήθηκε η ανάγκη για να κάνω οικογένεια, παρ’ όλο που αγαπώ τα παιδάκια. Φταίει το ότι είμαι πολύ μικρός ακόμα, τι να πω; Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό, ούτε να παντρευτώ, ούτε να κάνω οικογένεια. Αν το ήθελα, θα το είχα κάνει” έχει πει ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

Η ιστορία πίσω από το επίθετό του

«Έχω δουλέψει σε τηλεφωνικό κέντρο. Στη ΧΑΝΘ, πριν δουλέψω στο τμήμα κατασκηνώσεων και εκδρομών, ήμουν νυχτερινός υπάλληλος στις πληροφορίες, αυτή ήταν η πρώτη μου δουλειά. Δούλευα από τις εννιά που έκλειναν τα γραφεία μέχρι τις 12 που έκλεινε όλο το κτήριο.

Είχα τα κλειδιά όλου του κτηρίου… Έκλεινα και την εξώπορτα και κάθε βράδυ όπως έβγαινα, επειδή συνήθως τότε ήμασταν παρέα με τον συγχωρεμένο τον φίλο τον Αντώνη Παραρά, κλείναμε την πόρτα και λέγαμε “ο μπαμπάς δεν αλλάζει την κλειδαριά, μια ζωή τα ίδια”, περνούσε ο κόσμος και κοιτούσε “ποιοι είναι αυτοί;”, έβαζα το κλειδί στην τσέπη κι έφευγα. Ήταν τέλειο αυτό. Έχω πάει αργά τη νύχτα κι έχω ξεκλειδώσει κι έχω πει σε κοπέλα “θες να πάμε σπίτι μου;” και την πήγα στη ΧΑΝΘ.

Με τον Αντώνη Παραρά ήμασταν μαζί στην κατασκήνωση. Γι’ αυτό είχαμε και την επικοινωνία που είχαμε, επικοινωνούσαμε με τα μάτια από απόσταση», είπε ο Σωτήρης Καλυβάτσης ενώ αποκάλυψε πώς προέκυψε το.. επίθετό του!

Ο ηθοποιός με χιούμορ απάντησε ότι το επίθετό του προέρχεται από το “καλύβα” και “τσις” και εξήγησε στη συνέχεια γιατί. “Δηλαδή cheese cake ή τσις” τον ρώτησε γελώντας ο παρουσιαστής. “Εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε cheesecake.

Προφανώς κάποιος πρόγονος, έτσι έλεγα όταν ήμουν μικρός, ήταν αυτός που έφτιαξε τις πρώτες δημόσιες τουαλέτες. Σκέφτηκε αυτός ο άνθρωπος -λόγω της ευγένειας και των χαρακτηριστικών της οικογένειας- ότι θα κάνω μια καλύβα να μπαίνει μέσα κάποιος να κάνει την ανάγκη του. Καλύβα και “τσις” λοιπόν Καλυβάτσης” είπε ο ηθοποιός με το γνωστό του χιούμορ.

Κάνω «εργασιοθεραπεία» για να πληρώνω τα χρέη μου

«Αν ήμουν πλούσιος θα πλήρωνα τα χρέη μου με τη μία. Αμέσως, έχει πει ο Σωτήρης Καλυβάτσης! Είμαι συνεπής, όμως, πληρώνω κανονικά. Επίσης, τα υπόλοιπα θα τα τρώγαμε όλοι μαζί και θα περνούσαμε καλά. Όταν έχω χρήματα, θέλω να τα διαθέτω στους δικούς μου. Ωστόσο, δουλεύω τόσα χρόνια και δεν έχω την πολυτέλεια να μείνω εκτός, γιατί έχω έξοδα που τρέχουν. Κάνω «εργασιοθεραπεία» για να πληρώνω τα χρέη μου. Όμως, αυτό με χαροποιεί γιατί εργάζομαι και κάνω κάτι που αγαπώ. Τα χρήματα δεν τα κυνήγησα ποτέ. Μπορώ και με χρήματα, αλλά και χωρίς αυτά – έμαθα και με τα λίγα, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Δεν τραβάω κάποιο ζόρι, αν μια περίοδο δεν έχω χρήματα. Είμαι cool! Την περίοδο του χρηματιστηρίου, αποφάσισα κι εγώ να επενδύσω και απευθύνθηκα σε έναν φίλο μου, ο οποίος ήταν οικονομολόγος. Δεν έβγαλα πολλά, ένα απλό σεβαστό ποσό τον μήνα. Σταθερά όμως. Ξέρεις, γλυκαίνεσαι με όλο αυτό και λες «γιατί δεν βάζω περισσότερα ή και όλα;». Ο φίλος μου δεν ήθελε να ρισκάρω, με συμβούλευε να μην το κάνω. Εγώ το έκανα και σε δύο μέρες τα έχασα όλα. Όπως βλέπουμε, λοιπόν, δεν είμαι επιχειρηματικό πνεύμα. Έπαθα κι έμαθα», αποκάλυψε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Της: Έπη Τρίμη

Πηγή:https://www.enimerotiko.gr/lifestyle/sotiris-kalyvatsis-o-proin-filos-antonis-kanakis-oi-gynaikes-tis-zoi-toy-kai-i-oikonomiki-katarreysi/?fbclid=IwAR0WvkQUtLot7yFwjt6F980PLvtQzM8c7djutp051eTBbNIdkLvwD2yRhP4

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin