Κινέζικη Πρωτοχρονιά: Η χρονιά του Βουβαλιού

Η πιο σοφή συμβουλή που μου έχει δοθεί ποτέ, είναι ότι η ζωή είναι μικρή και φρόντιζε κάθε μέρα  να βρίσκεις έναν λόγο να την απολαμβάνεις όλο και περισσότερο, το οποίο σημαίνει ότι ο μέσος άνθρωπος θα πρέπει να βρει κάτι παραπάνω από 29,000.00 λόγους για να απολαύσει την κάθε ημέρα, για όλη του την ζωή. Μεγάλος αριθμός εάν με ρωτήσετε, ακόμα και εάν απλωθεί σε μία περίοδο 80 ετών, γι΄αυτό ας το πάρουμε χαλαρά μέρα με την ημέρα και ας επικεντρωθούμε στο τώρα, στο σήμερα. Οι άνθρωποι λατρεύουν τα καινούργια ξεκινήματα, ίσως γιατί είναι η ευκαιρία τους να τραβήξουν μία γραμμή στο παρελθόν και να ξεκινήσουν φρέσκοι από το μηδέν, και αυτή την εβδομάδα είναι μια καλή ευκαιρία, να μηδενίσουμε το κοντέρ και να ξεκινήσουμε από την αρχή, γιορτάζοντας την Κινέζικη Πρωτοχρονιά.

Η κινέζικη Πρωτοχρονιά δεν έχει σταθερή ημερομηνία, γιατί το κινέζικο ημερολόγιο είναι σεληνιακό, οπότε γιορτάζεται κάθε χρονιά, την ημέρα της δεύτερης Σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Κάθε χρονιά έχει και την τιμητική του ένα ζώο από τα 12 που είχαν ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Βούδα να τον συναντήσουν για την Πρωτοχρονιά. Έτσι κάθε χρονιά έχει σειρά να γιορτάσει ένα ζώο, για έναν ολόκληρο χρόνο, και οι άνθρωποι που γεννιούνται εκείνη την χρονιά παίρνουν μερικά από τα χαρακτηριστικά του ζώου.

Photo:pixabay.com/ธนาชัย ปานกลาง

Φέτος είναι η χρονιά του Βουβαλιού, οπότε όσοι είναι γεννημένοι το 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 φέτος θα είναι η χρονιά σας. Τα Βουβάλια είναι άτομα γεμάτα ειλικρίνεια, χαμηλών τόνων , ψύχραιμοι, εργατικοί και με εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες, δεν τους ενθουσιάζουν οι «φανφάρες» αλλά προτιμούν την απλότητα και την πρακτικότητα.

Εάν αποφασίσετε ότι φέτος θέλετε να δοκιμάσετε το έθιμο της Κινέζικης πρωτοχρονιάς, και μιας και η φετινή χρονιά είναι η χρονιά του Βουβαλιού, αρχίστε πρώτα από τον χώρο, μέσα στον οποίο θα γιορτάσετε και φροντίστε να είναι επιμελώς καθαρός και χωρίς σκόνες. Ξεφορτωθείτε παλιά ρούχα και αντικείμενα τα οποία δεν σας εξυπηρετούν σε τίποτα, ώστε να ανανεωθεί η ενεργειακή δυναμική. Παραδοσιακά στην Κινέζικη πρωτοχρονιά κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, αλλά καλό φέτος είναι να το αποφύγετε, μιας και είναι ένα χρώμα το οποίο ερεθίζει αρνητικά τον Βούβαλο που θα υποδεχτείτε (όπως στις ταυρομαχίες). Προτιμήστε χρώματα διακόσμησης σε ασημένιο, χρυσό, άσπρο ή ακόμα και καφέ.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image.png

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά είναι μία αμιγώς οικογενειακή γιορτή, και καλό είναι να βρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας στο τραπέζι, το οποίο θα είναι διακοσμημένο καλαίσθητα και στο κέντρο θα δεσπόζει μία μεγάλη πιατέλα με φρούτα το οποίο είναι το αγαπημένο έδεσμα του Βουβαλιού.

Το μενού του Πρωτοχρονιάτικου γεύματος, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό και νόστιμο, καθώς το Βουβάλι είναι καλοφαγάς. Ένα μενού που θα περιέχει χοιρινό η κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, σαλάτα  και φρούτα είναι το ιδανικό, όπως και να μην ξεχάσουμε να βάλουμε και τυρί για να ευχαριστήσουμε τον απερχόμενο Αρουραίο. Απαγορεύεται δια ροπάλου οτιδήποτε σε βοδινό είτε κρέας είτε λουκάνικα. Από το Πρωτοχρονιάτικο γεύμα βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει το επιδόρπιο, και το ιδανικό γλυκό θα μπορούσε να είναι μια πορτοκαλόπιτα, μανταρινόπιτα και φυσικά ότι περιέχει σοκολάτα, για να είναι γλυκιά η χρονιά.

Τα δώρα που θα ανταλλάξουν τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να είναι απλά και πρακτικά, όπως ακριβώς ο ίδιος ο Βούβαλος, και να αποφύγετε ότι περιέχει δέρμα ζώου (δερμάτινα πορτοφόλια , κα).

Τέλος μπορείτε να κλείσετε την γιορτή με ένα καλό δυνατό ποτό, τόσο όσο για να φτιάξει το κέφι του Βούβαλου καθώς ο ίδιος απεχθάνεται τα μεθύσια, οπότε μια βότκα ή ένα καλό δυνατό κρασί θα είναι το κατάλληλο.

Με αυτό τον τρόπο  θα ολοκληρωθεί ο εορτασμός της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς, και θα σας δώσει το έναυσμα  για μια καινούρια συναρπαστική χρονιά, ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΒΑΛΟΥ!!

Happy New year!!!

Photo cover:pixabay.com/a_Yuan0712 

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα