Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Ο πατέρας της χάνει τον πλήρη έλεγχο της περιουσίας της

Από το 2008 η Μπρίτνεϊ Σπίαρς βρίσκεται κάτω από την πλήρη νομική κηδεμονία του 68χρονου πατέρα της, Jamie Spears, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες της τις επαγγελματικές, οικονομικές και προσωπικές της αποφάσεις. Η απόφαση είχε παρθεί τότε με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της τότε ευαίσθητης κατάστασής της. Αν και αρχικά θα έπρεπε να έχει ισχύ για έναν χρόνο, δηλαδή ως το 2009, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, 11 χρόνια μετά.

Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2020 η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είχε προσπαθήσει να απομακρύνει νομικά τον πατέρα της από τον έλεγχο της περιουσίας της και να τον αντικαταστήσει με έναν εξωτερικό φορέα – το Bessemer Trust, ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Ο δικηγόρος της Samuel D. Ingham III είχε υποστηρίξει τότε η Britney ήθελε να απομακρυνθεί ο πατέρας της από τον έλεγχο της περιουσίας και της ζωής της, επειδή τον φοβόταν.

Η μεγάλη απόφαση πάρθηκε όμως, από τη διάσημη τραγουδίστρια έπειτα από το κίνημα #FreeBritney που δημιουργήθηκε από τους φαν της και δημοσιοποίησε το δράμα της. Η δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση, Brenda Penny, αρνήθηκε την ένσταση του Jamie Spears να μην επιτρέψει στο Bessemer Trust να αναλάβει την επιτροπεία της κόρης του. Και μπορεί να μην τον απομάκρυνε τελείως από τον ρόλο του κηδεμόνα, αλλά πλέον η επιτροπεία θα είναι από κοινού με το Bassemer Trust.

Η απόφαση μπορεί να μην δικαίωσε πανηγυρικά τη σταρ είναι, όμως, μια αρχή και έκανε τους fans της να χαρούν.

Πριν ξεκινήσει η δίκη, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είχε απειλήσει ότι θα σταματήσει να κάνει εμφανίσεις και συναυλίες, αν ο πατέρας της συνεχίσει να αποφασίζει γι’ αυτήν. Επιπλέον ο δικηγόρος της Samuel Ingham III δήλωσε στο δικαστήριο ότι «Θα μπορούσα να είχα ζητήσει να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο το Bassemer Trust αλλά δεν το έκανα. Η πελάτης μου συνεχίζει να μην θέλει τον πατέρα της για κηδεμόνα αλλά πρέπει να γίνει νέα δίκη για την απομάκρυνση του».

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin