Απάντηση Λιγνάδη σε Μενδώνη: «Το αν είμαι επικίνδυνος να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί»

Απάντηση στις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη έδωσε, μέσω του MEGA, ο γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, χωρίς όμως επί της ουσίας να απαντήσει στις καταγγελίες που του αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δήλωσε πως «το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί».

Ακόμα, ζήτησε «να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Ολόκληρη η δήλωση Λιγνάδη:

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου… Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Λιγνάδης στην «Κ» για το ένταλμα σύλληψης: «Ας βγει. Εδώ είμαι, δεν κρύβομαι»

«Το έχω ακούσει», λέει στην «Καθημερινή» ο Δημήτρης Λιγνάδης σχετικά με τις φήμες πως θα βγει σήμερα το ένταλμα σύλληψης του. «Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι», σημειώνει.

Ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία αναφέρθηκε στον κ. Λιγνάδη ως έναν επικίνδυνο άνθρωπο. «Νομίζω πως το να αποφασίσει κάποιος για κάποιον άλλον ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος ή ένας απατεώνας άνθρωπος στη ζωή και στη δουλειά του, νομίζω πως αυτό μπορεί να το κρίνουν σχετικά όργανα της έννομης τάξης», αναφέρει.

Ο κ. Λιγνάδης τονίζει πως δεν έχει λάβει καμία καταγγελία. «Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πως θα το αντιμετωπίσω», σημειώνει, συμπληρώνοντας πως θα κινηθεί βάσει των θεσμών. Σχετικά με τις καταγγελίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε – «όχι, όχι, δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή τίποτα, τόσο καιρό βλέπετε ότι δεν έχω εμφανιστεί χωρίς να κρύβομαι φυσικά, αλλά δεν έχω εμφανιστεί για να μιλήσω, δεν θέλω να μπω σε αυτό το πράγμα γιατί θα αδικήσω και τον εαυτό μου και μπορεί να αδικήσω και άλλους, και δεν θέλω», λέει στην «Καθημερινή».

Όσον αφορά στην παραίτηση του, ο κ. Λιγνάδης λέει πως εξήγησε τους λόγους όταν παραιτήθηκε – «είδα έναν κυκλώνα να έρχεται και λέω θέλω να αποσυνδεθώ από το θεσμικό ή το πολιτικό εν πάσει περιπτώσει και να προστατεύσω τον εαυτό μου ως άτομο πια. Τα πράγματα δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο. Δεν ξέρω τι είναι όλος αυτός ο κυκλώνας, όλο αυτό έτσι ας το πούμε έτσι χωρίς να θέλω να το αξιολογήσω, ένα λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί πριν από οποιοδήποτε άλλο, apropos οποιασδήποτε άλλης άσκησης δικαιοσύνης και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί, με πιέζει γιατί δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με αυτό. Προσπαθώ να μείνω όσο νηφάλιος και ψύχραιμος γίνεται. Εγώ αυτό που ζητάω είναι η διατήρηση του κράτους δικαίου, τίποτα άλλο, προστασία και των δύο πλευρών, αυτό». Σχετικά με την τοποθέτηση της κ. Μενδώνη, ο ίδιος, φυσικά, διαφωνεί αναφέροντας «Δεν νομίζω. ότι είμαι ένας επικίνδυνος άνθρωπος».

Νέα μήνυση για βιασμό ανηλίκου

Την ίδια ώρα νέα μήνυση σε βάρος γνωστού πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη κατατέθηκε το πρωί στην Εισαγγελία της Αθήνας, στην οποία περιγράφονται αδικήματα βιασμού τα οποία φέρονται να έχουν τελεστεί το 2010, όταν ο καταγγέλλων ήταν 14 ετών κι έτσι να μην έχουν ακόμη παραγραφεί.

Ο 24χρονος σήμερα άνδρας που κατέθεσε την μήνυση δεν ανήκει στο χώρο του θεάτρου. Όπως φέρεται να ισχυρίζεται, ο γνωστός σκηνοθέτης τον είχε προσεγγίσει στην περιοχή του Μεταξουργείου. Η γνωριμία τους οδήγησε, σύμφωνα με την μήνυση σε βιασμό, ο οποίος έγινε στο σπίτι του σκηνοθέτη.

Σε βάρος του έχει κατατεθεί μια ακόμη μήνυση για βιασμό ανηλίκου. Πρόκειται για τη μήνυση που κατέθεσε ο 40χρονος Βασίλης, ο οποίος έπεσε θύμα βιασμού για πρώτη φορά στα 15 του από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ο οποίος συνέχισε να τον κακοποιεί σεξουαλικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin