Η κορυφαία αθλήτρια Μπλάνκα Βλάσιτς αποχωρεί από την αγωνιστική δράση

Η κορυφαία Κροάτισσα αθλήτρια του άλμα εις ύψος Μπλάνκα Βλάσιτς ανακοίνωσε στα 37 της χρόνια, την προηγούμενη Παρασκευή, ότι εγκαταλείπει την αγωνιστική δράση.

Έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ένα αργυρό μετάλλιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η σπουδαία καριέρα της καταγράφει ότι έχει αναδειχθεί αθλήτρια της χρονιάς δύο φορές στην Ευρώπη το 2007 και το 2010 και μία φορά σε παγκόσμιο επίπεδο το 2010.

Η Μπλάνκα Βλάσιτς για μία δεκαετία θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα του παγκόσμιου στίβου, αντιμετώπισε όμως πολλούς τραυματισμούς που επηρέασαν την καριέρα της. Έχει καταφέρει το δεύτερο μεγαλύτερο άλμα της ιστορίας 2,08 μέτρα.

Όλα άρχισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, όταν ήταν μόλις 16 χρονών. Αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, κυρίως με τον θυροειδή της κάνοντας επέμβαση. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 αγκάλιασε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στο Ρίο το 2016 κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Το χαρακτηριστικό της είναι το βλέμμα της, τα πιο όμορφα μάτια του στίβου.

https://twitter.com/i/status/1362703480746483716

Η αθλήτρια δήλωσε σχετικά με την απόφασή της να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση: «ήρθε φυσικά», τα τελευταία χρόνια πάσχισε να προσπεράσει έναν σοβαρό τραυματισμό στο πόδι της.

Έγραψε συγκεκριμένα:

«Μολονότι ο στίβος είναι ένα ατομικό άθλημα, πάντα ένιωθα μέρος μιας ομάδας, επειδή δεν πηδούσα απλά για τον εαυτό μου. Το να κάνω τον γύρο του θριάμβου με την κροατική σημαία ήταν πάντα η μεγαλύτερη τιμή για μένα»

«Αν ήξερα ότι αυτός στο Ρίο θα ήταν ο τελευταίος γύρος μου, θα τον έκανα με ακόμη μεγαλύτερη υπερηφάνεια… Με ειρήνη στην καρδιά μου, ευγνωμοσύνη για κάθε ίντσα και κάθε χειροκρότημα, γυρίζω στην επόμενη σελίδα στη ζωή μου».

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin