Υπόθεση Λιγνάδη: «Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον υπερασπισθώ» λέει ο Κούγιας

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη όπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο Αλέξης Κούγιας, σημείωσε πως μίλησε με τον σκηνοθέτη το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να τον γνωρίσει.

«Είδα έναν δυστυχισμένο και συγκλονισμένο άνθρωπο», επισήμανε ο κ. Κούγιας και τόνισε πως δεν έχει πειστεί για την αθωότητα του σκηνοθέτη.

Στη συνομιλία που είχαν οι δυο τους στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι την απολογία του την προσεχή Τετάρτη, ο γνωστός ηθοποιός είπε στον συνήγορό του ότι «η μεγαλύτερη στεναχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν», και όχι οι δεκάδες καταγγελίες που εκκρεμούν εναντίον του, ενώ δήλωσε και «απολύτως αθώος για όλα».

Μάλιστα, ο Δημήτρης Λιγνάδης εκμυστηρεύτηκε στον Αλέξη Κούγια πως η 40χρονη, η κατάθεση της οποίας αποτέλεσε καταλύτη στη σύλληψη του ηθοποιού και βάση για μεγάλο μέρος του κατηγορητηρίου εναντίον του, είναι «αναξιόπιστη».

Ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος θα μελετήσει τη δικογραφία και θα συναντηθεί εκ νέου αύριο με τον πελάτη του, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους πως δε θα υπερασπιστεί τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, στην περίπτωση που δεν πειστεί πως είναι αθώος.

«Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του, δε θα τον υπερασπισθώ».

«Θα είχα προσβάλλει το ένταλμα σύλληψης»

Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο και στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την «ποιότητα» των μηνυτών, τονίζοντας ότι η ανακρίτρια «είδε μόνο τη μία πλευρά».

«Δουλειά μας είναι να βοηθούμε τη Δικαιοσύνη», σημείωσε.

Ο κ. Κούγιας μίλησε με δεικτικό τρόπο και για τις ενέργειες του συναδέλφου του Νίκου Γεωργουλέα, με τον οποίο θα αναλάβουν από κοινού την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, λέγοντας πως ο ίδιος θα είχε προσβάλλει το ένταλμα σύλληψης.

«Αν ήμουν δικηγόρος εκείνη την στιγμή, εγώ το ένταλμα σύλληψης θα το προσέβαλλα. Είναι απαράδεκτο», τόνισε, και έκανε λόγο για «θεατράλε διαδικασίες».

Γιατί ανέλαβε την υπόθεση Λιγνάδη

«Δεν δίνουμε όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε ενόχους, εκείνο που είναι η δουλειά μας είναι σύμφωνα με τις αρχές του δικηγορικού λειτουργήματος και με αυτά που λέει το Σύνταγμα, να βοηθούμε τους μόνους που είναι αρμόδιοι να αποφασίζουν για την προσωπικότητα και για τις αντικοινωνικές πράξεις των ανθρώπων, τους δικαστές», απάντησε ο Αλέξης Κούγιας στο ερώτημα γιατί ανέλαβε τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ο Λιγνάδης μου είπε ότι είναι αθώος. Του είπα ότι σήμερα θα πάρω τη δικογραφία, θα τη μελετήσω, και θα καθίσουμε μαζί και με απόλυτη ειλικρίνεια θα του πω την άποψή μου. Εφόσον συμφωνήσουμε στην υπερασπιστική του γραμμή αυτή θα είναι και η υπεράσπισή του», ανέφερε στον ΑΝΤ1 για την πορεία της υπόθεσης, ενώ επεσήμανε ότι, δεν έχει μιλήσει με τους καταγγέλλοντες, επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος ο σκηνοθέτης – ηθοποιός γνωρίζει κάποια άτομα από αυτά που τον καταγγέλλουν.

Ο δικηγόρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, «στην υπόθεση αυτή, το πρόσωπο που είναι ο στόχος, είναι η κ. Μενδώνη και οι επιτελείς της και πιθανώς κατά την κρίση μου η κυβέρνηση».

Δημήτρης Λιγνάδης: Τέλος από δικηγόρος του ο Νίκος Γεωργουλέας

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, ανακοίνωσε ότι από κοινού με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε δύο ημέρες πριν από την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού. 

Η αποχώρηση του Νίκου Γεωργουλέα συμπίπτει βέβαια με την εμφάνιση στην υπόθεση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος τη Δευτέρα με δηλώσεις του δήλωσε έτοιμος να υπερασπιστεί τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Γεωργουλέας ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπεράσπιση του μέχρι πρότινος πελάτη του, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από κοινού δύο ημέρες νωρίτερα.

Ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται την Τρίτη να επισκεφθεί το γραφείο της ανακρίτριας, να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσει μία ακόμη ημέρα προθεσμία ώστε ο εντολέας του να απολογηθεί την Πέμπτη. 

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα