Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας -Σήμερα η απολογία του Λιγνάδη

Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και με σκυμμένο το κεφάλι ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε χθες στην Ευελπίδων όπου έμεινε για περίπου 1 ώρα στο γραφείο της ανακρίτριας.

Ο συνηγορός του, Αλέξης Κούγιας, με λεπτομερείς αναφορές στην δικογραφία επιχείρησε να αποδομήσει μια προς μια τις βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό σε βάρος του εντολέα του ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν καν στον τόπο τέλεσης των αδικημάτων που περιγράφονται. Ο γνωστός σκηνοθέτης θα βρεθεί και πάλι ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα στις 2 και μισή μετά το μεσημέρι.

Με μία μακροσκελέστατη δήλωση γεμάτη από αιχμές για τη δικαιοσύνη ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε και πήρε ακόμη 24 ώρες προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη στην ανακρίτρια καταθέτοντας παράλληλα ένσταση για τη διαδικασία του εντάλματος σύλληψης του ηθοποιού.

Ανέφερε ότι στηρίζει το αίτημά του στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας καθώς και ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές  προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της κατηγορίας ο Δ. Λιγνάδης δια του υπερασπιστή του αρνείται τις πράξεις του βιασμού που του αποδίδεται. Ισχυρίζεται ότι τις επίμαχες ημερομηνίες που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις δεν βρισκόταν στα μέρη που τον κατηγορούν.

«Αφού δεν τον κάλεσαν να πει την άποψή του, πώς άσκησαν ποινική δίωξη».

Επιπλέον, το επιχείρημα της φυγής του σκηνοθέτη καταρρίπτεται από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Λιγνάδης έθεσε εαυτόν στις Αρχές, λέγοντας ότι είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, κάτι που ακυρώνει και το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εις βάρος του.

Ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως αν τελικά σήμερα, που έχει προγραμματιστεί η απολογία του σκηνοθέτη, δε γίνει δεκτό το αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας, θα προχωρήσει κανονικά η απολογία.

Θα καταθέσουμε μηνύσεις κατά των δύο καταγγελλόντων

Εκτός της απολογίας Λιγνάδη σήμερα, η υπεράσπισή του θα καταθέσει και μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και για ψευδή καταμήνυση κατά των δύο καταγγελλόντων, καθώς με τα μέχρι στιγμής στοιχεία «όλα είναι ψέματα».

Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ για εξηγήσεις οι δικηγόροι Κούγιας και Βλάχος

Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αναμένεται να βρεθούν για να δώσουν εξηγήσεις οι δικηγόροι Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Βλάχος, μετά από τρεις αναφορές που υποβλήθηκαν σε βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Κούγιας καλείται σε εξηγήσεις για τις δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί από τη θέση του συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Βλάχος, ο οποίος είναι δικηγόρος ενός εκ των μηνυτών του σκηνοθέτη, έχει καταγγελθεί και καλείται σε εξηγήσεις για τυχόν διαρροή της δικογραφίας.

Μετά τις εξηγήσεις, τα πειθαρχικά όργανα του ΔΣΑ θα αποφασίσουν αν θα ασκήσουν ή όχι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των δύο δικηγόρων.

Σχετικά άρθρα


Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin