Ο Δημήτρης Αποστόλου προβλέπει το μέλλον της υπόθεσης Λιγνάδη

Ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλου έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο υπερασπίζεται ο Αλέξης Κούγιας, την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Έγραψε: «Ψυχανεμίζεστε που το πάω και που το πάνε;», εννοώντας το νόμο σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά από 15 ετών μέχρι την ενηλικίωσή τους, αν συνευρεθούν σεξουαλικά με μεγαλύτερο άτομο, έχοντας δώσει τη συναίνεσή τους, αυτό δεν θεωρείται αδίκημα.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Πιστέψατε ότι ο τέως της Βατίδου είπε τα αδιανόητα τυχαία..; Στα κρυφά κατάστιχα (τι κάνουν ενώ εσύ κοιμάσαι…) του πολύ «σοβαρού» νομικού πολιτισμού μας υπάρχει ένας παλιός νόμος και εξακολουθεί να είναι σε ισχύ σύμφωνα με τον οποίο η πράξη με 15χρονα παιδιά, όταν υπάρχει η συναίνεσή τους, δεν είναι αδίκημα, εκτός κι αν συντρέχει ειδική σχέση όπως, για παράδειγμα, αυτή μεταξύ δασκάλου – μαθητή, σωφρονιστικού υπαλλήλου – κρατούμενου κ.ο.κ.

» Το 15χρονο που δεν έχει κάνει ακόμα στο σχολείο του τη λέξη ‘συναίνεση’ έρμαιο στα χέρια του κάθε ανώμαλου έχει ευθύνη απόφασης και συνομολογεί σε πράξη; Πέραν του εμετού κάτι τέτοιο θα προκαλέσει και άλλες άδικες ‘ενάργειες’… Ψυχανεμίζεστε που το πάω και που το πάνε..;».

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα