Ιάσονας Παπαματθαίου: «Η μητέρα μου έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο Ιάσονας Παπαματθαίου μίλησε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα».

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός ρωτήθηκε και για τη συνεργασία του με τον ηθοποιό που κατήγγειλε ο Δημήτρης Άνθης για βιασμό χωρίς, ωστόσο, να επεκταθεί στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Θέλω να πω πολύ γενικά ότι με όλες αυτές τις υποθέσεις που έχουν βγει στον αέρα και μας απασχολούν, σε κάποιες υποθέσεις είχα ακούσει ιστορίες και φήμες για κάποιους ανθρώπους. Παρ΄όλα αυτά, θέλω να τονίσω ότι αν δεν είσαι αυτόπτης μάρτυρας ή θύμα, δε μπορείς να κινηθείς νομικά. Σε άλλες υποθέσεις, έπεσα από τα σύννεφα. Τώρα όλα αυτά είναι στις αρμόδιες αρχές, στα χέρια της δικαιοσύνης και ελπίζουμε να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όπως τους αξίζει» είπε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε, όμως, ότι η ίδια του η μητέρα έπεσε στο παρελθόν θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο θέατρο την περίοδο που χώρισε από τον πατέρα του, Τάκη Παπαματθαίου, με αποτέλεσμα να είναι πιο εκτεθειμένη σε επίφοβες καταστάσεις.

«Η ίδια μου η μητέρα ήταν θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, γιατί ήταν μία νέα ταλαντούχα, φέρελπις, του θεάτρου Τέχνης, αλλά όταν χώρισε από τον πατέρα μου ήταν κατά κάποιο τρόπο εκτεθειμένη και είχε υποστεί από διάφορους, διάφορα. Ήταν ένας άνθρωπος που δε μπορούσε να το αντιμετωπίσει εκείνη την εποχή, είχε να μεγαλώσει εμένα, είχε δύο γονείς που αρρώσταιναν βαριά οπότε… Επέλεξε έναν εναλλακτικό τρόπο, σκηνοθετεί ερασιτέχνες σε πολιτιστικούς συλλόγους».

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin