Σπύρος Μπιμπίλας: Παν Μέτρ(ι)ον Άριστον


Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι 1.62 εκ και περίπου 60 κιλά. Τα μαλλιά του είναι αραιά και η φωνή του ασυνήθιστη. Έχει παιδικά μάτια και το βλέμμα του θυμίζει συχνά, μικρό παιδί που περιμένει με αθώα ανυπομονησία το χριστουγεννιάτικο δώρο του. Φοράει έντονα χρώματα και δεν έχει Mercedes. Δεν ξέρει κανείς κάτι για την προσωπική του ζωή αλλά σίγουρα, όλοι τον έχουν παντρέψει με δύο γυναίκες, την υπόθεση και τη φήμη.

Η παρέα του δεν αποτελείται από εκδότες και επιχειρηματίες, δεν έχει ούτε ένα εξώφυλλο ως ζεν πρεμιέ και ποτέ δεν ψηφίστηκε ως ο πιο σέξι Έλληνας. Σκάφος δεν έχει, ρετιρέ με θέα στη θάλασσα έστω ή μια συμμετοχή σε ένα reality.

Η ζωή του δεν έγινε αφιέρωμα – γλέντι κάποιο βράδυ Σαββάτου στην κρατική τηλεόραση και είμαι βέβαιος, πως δεν υπάρχει κανένας τοίχος αγοριού ή κοριτσιού με αφίσα του. Έστω και μικρή αφού δεν θα έπιανε πολύ χώρο. Άλλωστε, σε μεγάλη ούτε λόγος, αφού ποτέ δεν ήταν πρωταγωνιστής. Γιατί ξέραμε πάντα πως ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας μέτριος ηθοποιός. 


Και αρκούσε μια στιγμή, τόσο μικρή όσο η μυρωδιά του σπίρτου που ανάβει για να αλλάξουν όλα. Να ανοίξει το παράθυρο και να παγώσει το μέτωπο, να μας δώσει μια σφαλιάρα η πραγματικότητα και να πετάξουμε εκείνα τα μαύρα γυαλιά της επιπολαιότητας που φοράμε και κρίνουμε.

 
Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι πανύψηλος. Τόσο ψηλός που μας φαίνεται μικρός. Και τα κιλά του δεν είναι 60 αλλά ανυπολόγιστα, αν ρίξεις στο ζύγι το θάρρος και τη δύναμη του. Τα μαλλιά του δεν είναι αραιά αλλά πυκνά, γιατί καλύπτουν όσα ακούει και σκέφτεται για να προχωρήσει. Τα μάτια του δεν είναι παιδικά, αλλά το βλέμμα του κρατά την αθωότητα ενός παιδιού γιατί καθρεφτίζει την ψυχή του.

Και ναι, φοράει έντονα χρώματα γιατί η δική του παρέα είναι οι τόσοι παπαγάλοι που φροντίζει στο σπίτι του. Και δεν έχει Mercedes αλλά ένα μικρό αμάξι γεμάτο σακούλες με τρόφιμα που γυρνάει την Αθήνα και ταΐζει εκείνους που έχουν ανάγκη.

Η προσωπική του ζωή είναι έντονη αλλά την κρατά για εκείνον, επειδή αυτό του ζήτησαν τα δυο του παιδιά. Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια. Η παρέα του είναι επώνυμη, γιατί κάθε φίλος του παίρνει τόσο φως από εκείνον που αισθάνεται αστέρας της Τσινετσιτά.

Και εξώφυλλα δεν έχει, αλλά ένα πρωτοσέλιδο στην ιστορία του Ελληνικού Θεάτρου και τη μεγαλύτερη κρίση που βίωσε ποτέ. Και μπορεί να μην είναι ο πιο σέξι Έλληνας και ζεν πρεμιέ, όμως ποτέ άνδρας δεν υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των αδυνάτων όσο εκείνος. Σκάφος έχει. Μεγάλο. Μια κιβωτό γεμάτη, που καπετανεύει με μαεστρία σε αυτή τη φουρτούνα που παει να πνίξει τις Τέχνες, μάταια.

Μπορεί το ρετιρέ του να μην βλέπει στη θάλασσα αλλά το βλέμμα του βλέπει, το Φάρο αξιών που καλεί για προσοχή. Και συμμετέχει σε reality. Στο δικό του παιχνίδι επιβίωσης, χωρίς το φόβο του Μεγάλου Αδελφού, απέναντι σε τόσες κριτικές και βγαίνει νικητής. Από τα αποδυτήρια.

Η ζωή του δεν έγινε αφιέρωμα, αλλά αφιερώθηκε εκείνος στη ζωή των άλλων. Ούτε αφίσα έγινε στους τοίχους των παιδιών αλλά έγινε η φωνή των ηρώων τους και ο τοίχος για να ζωγραφίσουν τις δικές τους ιστορίες με τα χρώματα που αγαπούν.

Και ναι, δεν είναι πρωταγωνιστής. Γιατί είναι πρώτα, αγωνιστής. 


Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι η πράξη που κέρδισε τη θεωρία.

Η δικαιοσύνη που κέρδισε το άδικο.

Η ουσία που κέρδισε τη φήμη.

Η αλήθεια που κέρδισε το ψέμα.

Η αλληλεγγύη που κέρδισε την αδιαφορία.

Η διακριτικότητα που κέρδισε το επίκαιρο.

Η αγάπη που κέρδισε το μίσος.

Το θάρρος που κέρδισε το φόβο.

Ο κανένας που κέρδισε τον Κύκλωπα. 


Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι το μέτριο που κέρδισε το άριστο.

Γιώργος Σαρηγιάννης

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • info@female-g.com
  • Κύπρου 11, Χαλάνδρι

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα