Κορωνοϊός: Η Αθηνά Λινού υποστηρίζει ότι το μέτρο του εγκλεισμού αυξάνει τα κρούσματα

Η Αθηνά Λινού υποστηρίζει ότι το μέτρο του εγκλεισμού όχι μόνο δεν μειώνει τα κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά αντιθέτως τα αυξάνει.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε εχτές στον ΑΝΤ1 και επισήμανε:

«Έχω πολλές αμφιβολίες για τα δεδομένα και τη διαχείριση των δεδομένων που οδήγησαν στη λήψη των μέτρων»

«Όταν παίρνουμε μέτρα και μάλιστα μέτρα που αφορούν την υγεία, πρέπει να μελετάμε το κόστος και το όφελος. Αυτή τη στιγμή νομίζω το κόστος δεν έχει μελετηθεί και δεν έχουν προταθεί αντίμετρα».

Εξήγησε: «Κάθε μέτρο μειώνει τα κρούσματα, εκτός από κάποια μέτρα που μπορεί και να τα αυξάνει»

«Φοβάμαι ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι και σε κλειστούς χώρους και η δυσκολία αξιοποίησης των πάρκων και ελεύθερων χώρων μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά».

«Να αξιοποιηθεί ο ελεύθερος χώρος και να ενθαρρυνθούν όλοι να κάνουν αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου».

Διαβάστε επίσης:

«Λέω ευρέως στην Πολιτεία και όχι τη συγκεκριμένη κυβέρνηση, να αναθεωρήσει τα μέτρα. Κανένας δεν τολμά να αγγίξει τα δεδομένα, ή κανένας δεν ξέρει να τα σχεδιάσει»

Μίλησε για το πένθος που βιώνουν οι ελληνικές οικογένειες σε κατάσταση μοναξιάς:

«Αυτή τη στιγμή κάθε ελληνική οικογένεια βρίσκεται σε μια μορφή πένθους την οποία δεν μπορεί να μοιραστεί με κανέναν. Άλλοι έχουν χάσει συγγενείς, άλλοι έχουν χάσει φίλους, πολλοί έχουν χάσει τη δουλειά τους και αρκετοί ανησυχούν αν θα χάσουν τη δουλειά τους. Πολλοί πρέπει να το διαχειριστούν όλο αυτό σε μια κατάσταση μοναξιάς φοβούμενοι για οικονομικά θέματα, ψυχολογικά θέματα, θέματα υγείας. Ποιος συζητά τις συνέπειες του στρες στην παχυσαρκία; Ουσιαστικά αυτό που προτείνω είναι να κάτσουμε να σκεφτούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τις καθημερινές συνέπειες που έχει στην οικογένεια και τις συνέπειες που θα μας μείνουν. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί τώρα κάθε πολιτικός φορέας».

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα