Τα παραμύθια κάνουν τα παιδιά σοφά

Αφήστε στην άκρη τις οθόνες και τα τάμπλετ, αφιερώστε χρόνο στο παιδί σας διαβάζοντας ένα υπέροχο παραμύθι.

Ο Αϊνστάιν έλεγε πως τα παραμύθια συμβάλλουν στο να γίνει ένα παιδί εξυπνότερο και πιο σοφό. Όλοι οι ψυχολόγοι και οι παιδαγωγοί συμφωνούν πως το διάβασμα ευνοεί την δημιουργικότητα και την εξυπνάδα ενός παιδιού.

Μπορείτε καθημερινά, πριν τον μεσημεριανό ή τον βραδινό ύπνο να διαβάζετε στο παιδί σας ένα παραμύθι, η συνήθεια αυτή θα γίνει η καλύτερη σας! Παρακάτω έχουμε επιλέξει τρία διηγήματα που αφορούν ηλικίες  από έξι έως δώδεκα ετών με διδακτικό χαρακτήρα.


1.Το δώρο της παπλωματούς του Jeff BrumbeauΠρόκεται για ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι που μιλάει για την χαρά της προσφοράς. Μία γενναιόδωρη παπλωματού και ένας άπληστος βασιλιάς συνθέτουν την ιστορία αυτού του παραμυθιού όπου μαθαίνει στα παιδιά να προσφέρουν χωρίς αντάλλαγμα και να βοηθούν όσους τους έχουν ανάγκη. Απευθύνεται σε ηλικίες από έξι ως δέκα ετών.


2. Oχ χταπόδι λάθος πόδι! του Παπαθεοδούλου Αντώνη. Ένα παραμύθι που τιμήθηκε με το βραβείου κοινού, ξεχωρίζει με την υπέροχη εικονογράφηση του και την πρωτότυπη ιστορία του.  Η γραφή του είναι απλή και απευθύνεται σε ηλικίες από τριών έως έξι ετών.  Μέσα από μία έξυπνη ιστορία ενός χταποδιού μαθαίνει στα παιδιά να μετρούν με διασκεδαστικό τρόπο.


3. Η μεγάλη φαγούρα του Ευγένιου Τριβιζά’. Ενα ακόμη υπέροχο παραμύθι του αγαπημένου συγγραφέα των λιλιπούτειων φίλων μας είναι η μεγάλη φαγούρα. Ένα χειμωνιάτικο βράδυ ένα περίεργο και συνάμα χαριτωμένο ζωάκι ζητά καταφύγιο στο δωμάτιο της Χαράς, η οποία το σώζει και αρχίζει μία ξεκαρδιστική περιπέτεια. Ο Ευγένιος Τριβιζάς για ακόμα μία φορά προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους ένα παραμύθι εφευρετικό, διασκεδαστικό με ευφάνταστους διαλόγους και υπέροχες εικόνες.
Όποια και εάν είναι η επιλογή σας να θυμάστε πως τα βιβλία αποτελούν μία από τις πιο έξυπνες επενδύσεις για το μέλλον ενός παιδιού, καθώς το κάνουν σοφότερο και εξυπνότερο. Καλή ανάγνωση!


Ελευθερία Παπαδάκη 

Photo cover:pexels.com/cottonbro

Διαβάστε επίσης:

Share: