Άνοιγμα εστίασης και λιανεμπορίου μετά την Καθαρά Δευτέρα

Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, οι επιχειρήσεις της εστίασης και του λιανεμπορίου σηκώνουν ρολά μέσα στον Απρίλιο, μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Τα εστιατόρια και οι καφετέριες θα λειτουργήσουν μόνο στους εξωτερικούς χώρους, με την χωροταξία που θα υποδείξει η κυβέρνηση και τηρώντας όλα τα απαραίτητά μέτρα ασφαλείας, όπως μάσκα, αντισηπτικά, κτλ. Δεν θα επιτραπεί να λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι.

Η κυβέρνηση μελετά τον τρόπο με τον οποίον μπορούν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο προς εκμετάλλευση. Ενδέχεται να τους παρέχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και να αξιοποιήσουν πεζοδρόμια, πλατείες ή και άλλους ανεκμετάλλευτους χώρους που μέχρι σήμερα που δεν χρησιμοποιούνται. Συζητάτε ακόμη και η επιχορήγηση για όσους δεν καταφέρουν, με κάποιον τρόπο, να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους με εξωτερικό χώρο.

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην απόφαση να το ανοίξει μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Είναι επιτακτική ανάγκη γιατί η οικονομική πίεση των εμπόρων είναι τεράστια και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικής υποχρεώσεις τους προς το κράτος και προς τρίτους.

Θα γίνει επανεκκίνηση της αγοράς με φυσική παρουσία των πελατών, όχι δηλαδή click in shop, chick inside, click away, κτλ. Βασική προϋπόθεση να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, κρατώντας όμως αποστάσεις και τα ενδεδειγμένα μέτρα, όπως περιορισμένος αριθμός ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο, μάσκες, απολυμάνσεις, κτλ. Τα καταστήματα θα λειτουργούν κανονικά όπως και τα σούπερ μάρκετ. Δεν θα παίξει ρόλο ο αριθμός των κρουσμάτων είτε υπάρξει αύξηση είτε υπάρξει μείωση.

Η κατάσταση της οικονομίας πρέπει να αλλάξει και ένας μόνος τρόπος υπάρχει. Η κανονική λειτουργεία της οικονομίας, επίσης μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός, μία βασική πηγή εσόδων τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει με κλειστές επιχειρήσεις.

Photo cover:pexels.com/Mateusz Dach

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα