Δραστηριότητες στο σπίτι μαζί με τα παιδιά

Μέχρι χθες τα παιδιά παρακαλούσαν να τελειώσει το σχολείο και να βρεθούν στο σπίτι να παίξουν με τα παιχνίδια τους και να δουν τα αγαπημένα τους παιδικά.

Τώρα με τα νέα δεδομένα και την υπάρχουσα κατάσταση, ο χρόνος τους μοιράζεται ανάμεσα στην τηλεκπαίδευση και το δωμάτιο τους, με αποτέλεσμα να πλήττουν.

Δεν χρειάζεται να είναι έτσι.. !

Υπάρχουν πολλές πρωτότυπες και οικονομικές δραστηριότητες που μπορούν να εξάψουν την φαντασία και να ενισχύσουν την παραγωγικότητα τους.


Αυτοσχέδια τρίλιζα με πέτρες.

Μία βόλτα στην πιο κοντινή παραλία ή σε ένα μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε  τον περίπατο σας μπορεί να γίνει το έναυσμα ώστε να δημιουργήσετε την πιο πρωτότυπη τρίλιζα και να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας, μαζεύοντας πέτρες. Ζωγραφίστε πάνω στις πέτρες το Χ ή τον κύκλο και ξεκινήστε το παιχνίδι!

Επιπρόσθετα μπορείτε με τις πέτρες που σας περίσσεψαν να τις ζωγραφίσετε, δημιουργώντας ευφάνταστα σχέδια.


Δημιουργήστε έναν καμβά ζωγραφικής Εάν έχετε κάποιο παλιό σεντόνι ή ρούχα που δεν τα χρειάζεστε μπορείτε να φτιάξετε τον πιο υπέροχο πίνακα ζωγραφικής. Ενώστε όλα τα ρούχα ή το σεντόνι το ένα δίπλα στο άλλο και αφήστε τα χρώματα να κάνουν την δουλειά  τους. Το έργο τέχνης που θα έχετε φτιάξει θα είναι αντάξιο με αυτά των τοίχων της Tate!


Μαγειρέψτε μαζί! Με απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα κέηκ ή κουλουράκια περνώντας δημιουργικά το απόγευμα σας. Οι μικροί σεφ μπορούν να σας βοηθήσουν και να μαγειρέψουν μαζί σας καμαρώνοντας τα γλυκίσματα τους.


Κάντε γυμναστική μαζί τους! Την περίοδο που είστε κλεισμένοι στο σπίτι σας είναι επιτακτική η ανάγκη να περπατάτε και να γυμννάζεστε. Γιατί να μην το κάνετε με το παιδί σας; Δείτε βίντεο στο Youtube και κάντε μαζί yoga ή χορέψτε.


Το κυριότερο είναι να μην ξεχνάτε πως είστε οι γονείς τους και όχι οι δάσκαλοι τους. Κάντε ένα διάλειμμα και χαλαρώστε ενώ βοηθήστε τα παιδιά σας να χαλαρώσουν.


Ελευθερία Παπαδάκη 

Photo cover:pexels.com/cottonbro

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα