Τέξας: Άρση της χρήσης μάσκας και επαναφορά στην κανονικότητα

O Ρεπουμπλικάνος Γκρεγκ Άμποτ, κυβερνήτης του Τέξας, ανακοίνωσε την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους πολίτες της, καθώς και την έναρξη της λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη εβδομάδα.

«Από την επόμενη Τετάρτη, όλα τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους θα μπορούν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν στο 100% της δυναμικότητάς τους», επίσης με διάταγμα του δίνει «τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη την πολιτεία».

«Χάρη στις ιατρικές προόδους, τα εμβόλια και τις θεραπείες αντισωμάτων, το Τέξας διαθέτει πλέον τα μέσα για να προστατεύσει τους Τεξανούς από τον ιό».

Δεν θα επιβάλλονται πρόσθημα στους πολίτες που δεν φορούν μάσκα. Σε κομητείες που υπάρχουν υψηλά επίπεδα εισαγωγών στα νοσοκομεία, θα ισχύουν κάποια μέτρα.

Ο Γκρεγκ Άμποτ δικαιολόγησε την απόφασή του διότι έχει προβεί σε 5,7 εκατομμύρια εμβολιασμούς, σε συνολικού πληθυσμού 29 εκατομμυρίων, μέχρι τέλη Μαρτίου όσοι πολίτες της τρίτης ηλικίας επιθυμούν μπορούν να εμβολιστούν.

Το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ανακοίνωσε ότι πάνω από 44.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,66 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, ανακοίνωσε: «Πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε. Είμαστε ακόμη σε πόλεμο με τον ιό, ο πρόεδρος φυσικά θα συνεχίσει να προβάλλει αυτό το μήνυμα προς τους πολίτες και κατ’ ιδίαν στις συζητήσεις του».

Οι γιατροί στο Τέξας είναι φανερά απογοητευμένοι και μίλησαν για αυτό.

Ο Δρ. Ουέις Ντουράνι, εντατικολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο είπε: «Είναι απελπιστικό, για να είμαι ειλικρινής».

Ο Δρ. Ντουράνι, που φροντίζει ασθενείς με την COVID-19 στη μονάδα εντατικής θεραπείας του από την εκδήλωση της πανδημίας, είπε ότι αναμένει η άρση των μέτρων να «ενισχύσει» όσους εναντιώνονται στη χρήση μασκών και να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), 51 εκατ. Αμερικανοί έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η χώρα έχει καταγράψει 28.680.000 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό και έχει 513.721 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Οι αρχές στην Άιοβα, στον Μισισιπή, στη Μοντάνα και στη Βόρεια Ντακότα έχουν επίσης άρει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Photo cover:pixabay.com/StockSnap

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin