Τέσσερις λόγοι για τους οποίους θα διαλέξεις το Καστελλόριζο για καλοκαιρινές διακοπές

Το Καστελλόριζο φέτος το καλοκαίρι θα είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της καλοκαιρινής περιόδου.

Όλοι ψάχνουν να βρουν ένα μέρος για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο κορωνοϊός όμως ακόμα υπάρχει, όπως και οι φόβοι των μεταλλάξεων. Διακοπές όμως πρέπει να πάμε, γι ‘αυτό διαλέγουμε “Καστελλόριζο¨ τον covid-free παράδεισο, όπου θα επισκεφτούμε μαγευτικές παραλίες μακριά από το άγχος και το στρες.

Photo:pixabay.com/markosspyromilios 

Το Καστελλόριζο προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό.

Διαβάστε τους τέσσερις λόγους που πρέπει φέτος να σκεπτείτε να πάτε διακοπές στο Καστελλόριζο.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι είναι covid-freeπροορισμός, οι κάτοικοι του νησιού έχουν ήδη εμβολιαστεί και αυτό συνέβαλε στο να το αξιολογήσουν τα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού και να το συμπεριλάβουν στα πακέτα διακοπών που προτείνουν, η αναμενόμενη αύξηση είναι στο 35%. Ο εσωτερικός τουρισμός ήδη έχει αρχίσει τις κρατήσεις του, είναι ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς, κυρίως για οικογένειες.

Photo: pixabay.com/Callisto_Schmidt

Ο δεύτερος λόγος είναι οι τιμές, δεν θα το πιστεύεις, ποιοτικές διακοπές με πολύ λογικές τιμές και πολλές εκπτώσεις. Από πέρυσι υπάρχουν ακόμα πακέτα διακοπών με έκπτωση μέχρι και 50%. Εκπτώσεις θα βρεις στα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια μέχρι και στις ακτοπλοϊκές γραμμές.

Ο τρίτος λόγος είναι οι μοναδικές ομορφιές του νησιού. Θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς το ερειπωμένο μεσαιωνικό κάστρο των Ιπποτών, αυτόματα θα μεταφερθείς σε μία άλλη εποχή. Επίσης το Γαλάζιο Σπήλαιο, μοναδική εμπειρία,  το οποίο μπορείς να επισκεφτείς μόνο με πλεούμενο. Θα χαρείς βέβαια τα νησιώτικα σοκάκια με τα γραφικά, πολύχρωμα σπιτάκια και θα νιώσεις την ηρεμία και την θετική ενέργεια του μέρους.

Ο τέταρτος λόγος δεν είναι άλλος από το μοναδικό φαγητό.

Οι ψαροταβέρνες του νησιού είναι μία γαστρονομική απόλαυση. Η θάλασσα ως πηγή πρώτης ύλης προσφέρει αστακό, ψάρια, όστρακα, κτλ. Οι συνταγές ονειρεμένες, γεμιστά καλαμάρια, τόνος στα κάρβουνα, κτλ. Γευματίζεις πάνω στο κύμα.

Σε άρθρο του NG, με τους οκτώ «εναλλακτικούς» προορισμούς για τους τουρίστες, το Καστελλόριζο βρέθηκε στην τρίτη θέση της λίστας, ως ένας από τους άγνωστους προορισμούς της Γηραιάς Ηπείρου.

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin