Τέλος Μαρτίου ανοίγουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία, ακολουθεί η εστίαση

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε, πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η εστίαση, ο τουρισμός και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από το lockdown . Ανέλυσε τους στόχους της κυβέρνησης και τον τρόπο για την έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα.

Μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολόγοι, θα λειτουργήσουν και πάλι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς θα επανέλθει στην κανονικότητα και το λιανεμπόριο μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Είπε: «Προσβλέπουμε ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει πριν από το τέλος Μαρτίου εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ και τα γυμνάσια και τα λύκεια ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν πριν από το τέλος του μήνα» Τον Απρίλιο ελπίζουμε να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και από τον Μάιο σταδιακά ο τουρισμός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 και επιβεβαίωσε ότι στις 22 Μαρτίου είναι το πιθανότερο σενάριο, για να λειτουργήσει και πάλι το λιανεμπόριο αλλά και τα κομμωτήρια.

Θα λειτουργήσει ειδικός πενταψήφιος αριθμός και οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τα μαγαζιά συγκεκριμένες ώρες την ημέρα, στέλνοντας ένα μήνυμα. Θα υπάρξει χρονικό όριο ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στο δρόμο.

Ο εμβολιασμός και η άνοδος της θερμοκρασίας θα λειτουργήσουν θετικά ώστε να παραμένουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις.

Το Πάσχα είναι η πιθανότερη ημερομηνία στο να λειτουργήσει και πάλι ο τομέας της εστίασης, στους εξωτερικούς χώρους.

Photo cover: pixabay.com/StockSnap

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin