Ίδρυμα Ευγενίδου: “Ο Hubble και η Διαστολή του Σύμπαντος”

Ο σκοπός των σύντομων βίντεο της σειράς Space Series είναι να διαφωτίσουν το κοινό με όσο πιο απλό και σύντομο τρόπο σχετικά με θέματα αστρονομίας, αστροφυσικής, διαστημικής εξερεύνησης και τεχνολογίας, που έρχονται κάθε τόσο στην επικαιρότητα και πολλές φορές δεν είναι γνωστά ή κατανοητά.

Στα βίντεο γίνεται κυρίως χρήση υλικού απευθείας από την NASA και άλλες υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει σύνδεση με τα πραγματικά γεγονότα και τους ερευνητές.

Απευθύνονται σε μαθητές 14+ και γενικό κοινό με ενδιαφέροντα την αστρονομία, το Διάστημα, τις φυσικές επιστήμες, την κοσμολογία, την διαστημική εξερεύνηση και την τεχνολογία.

Ακόμη και στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, οι περισσότεροι αστρονόμοι θεωρούσαν ότι το Σύμπαν είναι στατικό και ότι εμπεριέχει έναν μόνο γαλαξία, τον δικό μας.

Σταδιακά, ωστόσο, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν και άλλοι γαλαξίες, οι οποίοι μάλιστα απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον εξαιτίας της αέναης διαστολής του χώρου, που διευρύνει όλο και πιο πολύ την μεταξύ τους απόσταση.

Οι πρώτες, τεκμηριωμένες με την παρατήρηση, αποδείξεις για την ύπαρξη άλλων γαλαξιών και για την διαστολή του Σύμπαντος οφείλονται στις μελέτες του Αμερικανού αστρονόμου Edwin Hubble και αποτελούν τον πρώτο από τους τρεις παρατηρησιακούς πυλώνες πάνω στους οποίους θεμελιώθηκε η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης.

Σε αυτό το πρώτο βίντεο της σειράς Space Series, παρουσιάζουμε με συντομία τις μελέτες του Hubble, οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην διεύρυνση των επιστημονικών μας γνώσεων για την προέλευση και την εξέλιξη του Σύμπαντος.

Οι σπουδαίες ανακαλύψεις του Hubble και η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης παρουσιάζονται εκτενέστερα και σε πολύ μεγαλύτερο βάθος στο Webcast με τίτλο «Ο Hubble, η διαστολή του Σύμπαντος και οι συνέπειές της»

Για να το παρακολουθήσετε πατήστε ΕΔΩ.

Photo cover: pixabay.com/pexels.com

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα